Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szükség lesz újabb megszorításokra

Kapuvár - Kapuvár képviselő-testületének hétfői közmeghallgatásán egyetlen kérdés sem hangzott el. A jövő évi büdzsé koncepcióját „Út a jövőbe..." mottóval tárgyalták.
Hétfőn, a testületi ülés kezdetén a polgármester a megyei közgyűlés díját adta át Ruzicsné Biza Beátának, az önkormányzat dolgozójának. A költségvetés háromnegyed évi teljesítéséről és az adóbevételek alakulásáról közmeghallgatást is tartott az önkormányzat.

A közmeghallgatáson – ahogy azt a polgármester is megjegyezte – bárki kérdéseket tehet fel a témákkal kapcsolatban, ám a helybéliek részéről senki nem volt kíváncsi a város pénzügyi helyzetére.

A kapuváriak érdektelensége ellenére elhangzott: az idei büdzsé bevételeinek közel hetven százaléka teljesült napjainkig.

Hámori György polgármester azonban hozzátette: még mindig magas a hiány, és ami a legnagyobb gondot okozza, hogy ez a működésből hiányzik. – Szükség lesz újabb megszorításokra a város költségvetésében jövőre, melyet már beépítettünk a 2008-as büdzsé koncepciójába – mondta. A város vezetője szerint az idei takarékossági intézkedések jövőre hoznak látványosabb eredményeket.

A helyi adóbevételek alakulásáról szóló napirendben elhangzott: az adók az önkormányzat bevételeinek valamivel több mint kilenc százalékát teszik ki. Akik az idei súlyadóról nem kaptak értesítést, azt jövőre kapják meg, mert egyes régi autótípusok esetében nem lehetett ez idáig azonosítani az adó alapjául szolgáló teljesítményt.

Az ülésen a Kapuvári Építőipari Zrt. vezérigazgatójának tájékoztatója után a jövő évi büdzsé koncepcióját tárgyalták és fogadták el a képviselők. Az anyagot „Út a jövőbe..." mottóval tárgyalták, célozva ezzel arra, hogy a város kismértékű fejlesztéseket is tervez. Horváth Ferenc (MSZP) képviselő azonban hozzátette: a bevételeket mindenképpen növelni kell a csökkenő központi támogatások miatt. Hámori György kijelentette: olyan beruházásokat finanszíroz a város, melyek megtermelik a későbbi városrekonstrukciók, útfelújítások pénzügyi alapjait. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a piactér esetleges bérbeadására csak annak későbbi felújítása után kerülhet sor. A Kapuvár–Beled Kistérség Többcélú Társulás fogászati működése kapcsán Boross János egészségügyi tanácsnok kijelentette: a társulás ellenőrzését végző tiszti főorvos több hiányosságot is talált a működésben, melyek orvoslására különbizottságot hozott létre az önkormányzat.

Tárgyaltak a helyi személyszállítás lebonyolítására kiírt pályázatról is. Elhangzott, az új szolgáltató nem emel a helyi buszjegyek árán. A testület tárgyalta a járóbeteg-ellátó centrum fejlesztésére kiírandó pályázatot is, melynek előkészítő munkái a napokban indulnak. Hámori György polgármester tájékoztatta a jelenlévőket arról is, hogy a város pénzügyeinek intézését a CIB Bank nyerte el. A pénzintézet a következő hat hónapon belül új irodát nyit Kapuváron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinten tartott városi sporttámogatás

Kapuvár - A városháza illetékese szerint a további sporttámogatások odaítélésénél figyelembe veszik… Tovább olvasom