Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szombaton ismét kinyit a csornai termálfürdő

Az üzemeltető felkészült a nyitásra és szombattól várja a fürdőzőket a csornai strand. A működtető cég vezetője elmondta: készek a további együttműködésről is egyeztetni.

Szombaton, azaz holnap nyit a csornai termálfürdő. Eredetileg a pünkösdi hosszú hétvégére tervezték a szezonnyitót, de a rossz időjárás miatt halasztani kellett. Tegnap még füvet nyírtak, kisebb javításokat végeztek el a létesítmény dolgozói. Az üzemeltetők még egy takarítót keresnek, illetve diákok jelentkezését is várják munkára.

Szabó Attila, a strandot működtető kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: felkészítették a fürdőt, készen állnak a medencék. A két gyógyvizes, a nagy úszó-, a kisebb tan-, illetve a gyerekmeden-
ce. Nyitás után röviddel kezdődnek az úszótanfolyamok, a tanév lezárása után egy héttel pedig a nyári tábor is folyamatos lesz négy héten át. Szabó Attila megjegyezte: 2012-es árakkal várják a fürdőzőket.

A strand üzemeltetői felkészültek a nyitásra. Képünkön a cég munkatársa, Szabó Lajos.
A strand üzemeltetői felkészültek a nyitásra. Képünkön a cég munkatársa, Szabó Lajos.

– A már megszokott konstrukciókkal lehet majd belépőjegyet, bérletet venni. Népszerű volt és meg is tartjuk például a délután fél öttől vásárolható, úgynevezett csobbanójegyet – fogalmazott. A Kisalföld kérdésére elmondta: egyelőre az idei szezonra koncentrálnak, de a cég nem zárkózik el a további együttműködéstől sem.

– Nyáron mindenképpen kezdeményezünk találkozót és egyeztetést a város vezetésével. Úgy érzem, a termálkút tulajdonosával kiegyensúlyozott a kapcsolat, vizet kapunk, tudunk dolgozni, a rendszer megbízhatóan üzemel. A strandüzemeltetés jövőbeni feltételeit kell majd átbeszélnünk az önkormányzat illetékeseivel. Azt már látjuk, ahogy korosodik a fürdő, a berendezések, a hálózat, egyre több a probléma is. Sokat költöttünk idén is a tatarozásra, felújításra, a csővezetékek karbantartására. Erre oda kell figyelni és a megoldást közösen megkeresni – tette hozzá Szabó Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakul a gimnáziumi képzés Csornán - Nyilatkozott az igazgató

Egy kormányrendeletből kiderül, országosan nyolcvan településen szűnhet meg a gimnáziumi képzés.… Tovább olvasom