Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szociális munkásként Görögországban

Kapuvár-A kapuvári Takács Hajnalka egy hónapot töltött Görögországban, ahol az Athéntól 45 kilométerre található Kataskinosi táborban végzett önkéntes szociális munkát.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem óvónőjelöltje, Takács Hajnalka beszámolt görögországi szociális munkájáról.

– Öt éve segítőként vettem részt egy Magyarországon rendezett nemzetközi táborban, amelyet az SCI-szervezet budapesti központja hívott életre. A szervezők elégedettek voltak a munkámmal, ők biztattak a külföldi pályázatokra is. 2005-ben egy magyar lánnyal ketten utaztunk Görögországba, idén azonban egyedüli magyarként vettem részt a táborban, amelyet körülbelül 140 szociálisan rászoruló gyermek részére szerveztek. Az Egyesült Államoktól Japánig, a világ minden szegletéből tíz önkéntes segítette a görög szervezők munkáját. Első feladatunk a tábor felépítése volt, a következő hetekben pedig csoportokra osztva dolgoztunk a konyhai előkészületeknél, kézműves-foglalkozásokat és játékokat szerveztünk a gyerekeknek. Főleg angolul beszéltünk, de pár szót görögül is váltottunk a hat és tizenhét év közötti gyerekekkel.
Takács Hajnalka hozzátette: szoros kapcsolatot alakított ki a rá bízott gyerkőcökkel és reméli, hogy jövőre is részt vehet a tábor életében, amely az egy hónap alatt szinte egy nagy családként működött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íjászkodtak, vadásztak, ''betyárkodtak''

Sobor - Íjász- és vadásztábort rendeztek Soboron. A részt vevő gyerekek az ősmagyar fegyverekkel,… Tovább olvasom