Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Szociális központ nyílt Beleden

A közel tizenötmillió forintos beruházásra a többcélú kistérség segítségére is szükség volt.
A környékbeli polgármesterek és jegyzők részvételével Tompáné Balogh Mária beledi polgármester a minap avatta fel a nagyközség új intézményét. – Régi vágyunk teljesült azzal, hogy az egyesített szociális központot végre méltó környezetbe helyezzük – mondta.
A napokban átadott épület eredetileg pártházként, majd üzletházként funkcionált. A helyi képviselő-testület döntése nyomán végül jórészt pályázati pénzből alakították át és újították fel az épületet. A közel tizenötmillió forintos beruházásra a többcélú kistérség segítségére is szükség volt. Emellett a helyi büdzséből mintegy négymillió forintot különítettek el, a többit pályázati pénzből fedezték. Az újonnan átadott intézményben tizennégy munkatárssal dolgoznak a szolgálatok. Közülük a házigondozók június eleje óta négy település ellátását és szociális étkeztetését végzik. A gyermekjóléti és családsegítő szolgálat pedig tizenhat település rászorultjait látja el. – Külön öröm számunkra, hogy a napokban beindult a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás is, melyhez tizennégy település csatlakozott – mondta Tompáné Balogh Mária. A polgármester hozzátette: épp a minap indították útjára a település egészségnevelési programját, melyben oroszlánrészt vállalnak a körzet háziorvosai, valamint Benneman Stefán fogorvos is. A program szervezésében nagy szerepet vállalt a szociális központ vezetője, Odoricsné Buthi Krisztina is, aki a megnyitón kijelentette: Beleden és a környező településeken sajnos egyre több szociális problémával szembesülnek, de munkatársai segítségével vélhetően magas színvonalon tudják ezeket kezelni. Hozzátette: az előbbieken túl a települések rászorultjainak szabadidős tevékenységét és táboroztatását is szervezik, melynek anyagi hátterét pályázati pénzekből finanszíroznák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak nagyvállalkozások tartanak több állatot

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly december és idén április között tovább csökkent Magyarország szarvasmarha-állománya. A sertés- és juhállomány lényegében nem változott, a baromfifélék száma a kacsák kivételével emelkedett. Az országos adatok a Rábaközben is jellemzőek. A térség nagy állattartó településein is egyre kisebb az állatállomány. Tovább olvasom