Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Szobor Hany Istóknak

A napokban tartotta a Kapuvári Városszépítő Egyesület éves közgyűlését. Az elnökség többek között beszámolt az elmúlt évi tevékenységéről is.
A napokban tartotta a Kapuvári Városszépítő Egyesület éves közgyűlését. Az elnökség beszámolt az elmúlt évi tevékenységéről, elfogadták az idei év feladatait s bővítették az elnökség létszámát is.

A Kapuvári Városszépítő Egyesület éves közgyűlésén Kováts Csaba titkár számolt be megvalósult terveikről. Kiemelte a tavaly második alkalommal megrendezett „A mi Kis-Rábánk" elnevezésű vetélkedőt és ankétot. Az elmúlt évi munkatervükben kiemelt helyen szerepelt a kapuvári napóra felállítása a Rábaközi Múzeum előtt. Részt vettek a Város- és Faluvédők Országos Konferenciáján, ahol a kapuvári egyesület huszonöt éves fennállását, munkáját díszes oklevéllel ismerték el.

Göndöcs László az egyesület tavalyi pénzügyi teljesítéséről szólt, majd Csiszár István elnök ismertette az idei év legfontosabb feladatait. A Föld napjához kapcsolódóan idén is megrendezik „A mi Kis-Rábánk" elnevezésű vetélkedőt és ankétot, ismét meghirdetik a „Szép kert – szép környezet" mozgalmat. Továbbra is gondozzák a Nádasdy parkot, ahol idén többek között sor kerül a facsemeték pótlására is. Terveik között szerepel báró Berg Gusztáv síremléke elhasználódott vaskerítésének megjavítása, valamit a Berg-féle vízi erőmű korlátjának rendbetétele.  Középtávú céljaik között szerepel, hogy a városban Hany Istóknak szobrot állítanak, erre azonban még nincs meg az anyagi fedezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már fogadják a vendégeket

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén többször is felmerült a helyi strand további működése. A városatyák felhatalmazták a polgármestert az együttműködési megállapodás aláírására az Első Magyar Projekt Ház Kft.-vel. A szerződés keretében a pesti cég a strand területén vagy környékén létesülő beruházásokról tárgyalhat a kapuvári önkormányzat nevében is. Tovább olvasom