Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Szlovák rendszámú autót hajt a szanyi polgármester lánya

A szanyi polgármester Szlovákiában helyeztette forgalomba lánya autóját. Nyolcszázezer forintot spórolt ezzel. A kormány most utólag akarja a külföldi rendszámokat adóztatni.

Szlovák rendszámú autóval közlekedik a szanyi polgármester lánya. Németh Gergely azt is elmondta: nem akar nyerészkedni, csalni meg főleg nem, de saját zsebe mindenkinek fontos. „Egy hibát elkövettem – fogalmazott a községvezető –, amikor fiam járműve után megfizettem a regisztrációs adót."

Nem csaltam, nem kerestem kibúvókat. – A szlovák rendszám körül kialakult helyzetet a huszonöt évvel ezelőtti állapotokhoz tudom hasonlítani. Akkor megnyitották a valutakeretet és mindenki utánfutószámra hozta be a Gorenjéket, a videókat, a számítógépet, az elektronikai hulladékokat, az autókat. Gazdagítottuk az osztrákokat. A szlovákok léptek, itthon meg csodálkoznak, hogy kihasználva a kiskapukat, ott vásárolnak autót a magyarok. Én nem csaltam, nem kerestem kibúvókat, de álljon elém valaki, aki nem spórolna meg egymillió forintot, ha tehetné.

Németh Gergely három éve a lányának egy nyolcéves BMW-t vásárolt Ausztriában, amit Szlovákiában helyezett forgalomba. Ismerősé volt a jármű, 2500 eurót fizetett érte a polgármester. Regisztrációs adója azonban közel 700 ezer forint lett volna. A műszaki vizsgáért 50 ezer, a forgalomba helyezésért ugyancsak 50 ezer forintot kértek. Biztosítással együtt közel egymillió forintba jött volna a járgány.

Lépjük meg, amit a szlovákok! – Minimális tulajdonrészem van egy szlovák részvénytársaságban. A cég nevére vettük meg a kocsit. A vételáron felül minden egyéb kiadás összesen hatszáz euróba került. A fenntartása évi kétszáz euróból megvan. Természetes szerintem, hogy így döntöttem. De továbbmegyek. Számos külföldi cég van Magyarországon, melyeknek az itteni emberei külföldi rendszámú autókkal járnak. Velük mit kezd a kormány? A megoldás nagyon egyszerű. Ha mi is meglépnénk, amit a szlovákok, azaz eltörölnénk a regisztrációs adót, meglódulna a piac, ami az államnak is jó lenne. Itt fizetnék a súlyadót, a biztosítást és az objektív felelősség jegyében a büntetéseket is. A szlovák rendszámú autókkal ugyanis jelenleg nem tudnak mit kezdeni a hatóságok. Igaz, akkoriban megkaptuk, hogy akinek nem tetszik, elmehet az országból. Ez az állapot persze nem csak a járműbehozatalra igaz. Ugyanígy beszélhetnénk a mezőgazdaságról, iparról, de a közigazgatásról is. Öt éve járom az önkormányzatiság rögös útjait, és gyakran tapasztalom: ha valaki szeretne megoldani valamit, előbb a hogyan nem lehet hozzáállással találkozik.

Németh Gergely fia terepjárójára megfizette a regisztrációs díjat. Már bánja.
Németh Gergely fia terepjárójára megfizette a regisztrációs díjat. Már bánja.


„Az ilyen intézkedések ideje a Rákosi-rendszerrel lejárt." Németh Gergely később a fiának is vásárolt egy terepjárót, húszéveset, 1000 euróért. Elszámolták azonban magukat, mert azt hitték, 220 ezer forint lesz a regisztrációs adó. A végére azonban közel 600 ezer forintba került a forgalomba helyezése.

– Ezt nagyon megbántam, de már nem tudok mit csinálni. Most olvasom, hogy a kormány el akarja venni a rendszámot, és utólag akar adót fizettetni. Hát hol élünk? Az ilyen intézkedések ideje a Rákosi-rendszerrel lejárt. Akkoriban nagyapáink, apáink padlását söpörték, most a garázsok következnek? Az unióba behajtottak bennünket, hát éljünk az előnyeivel, ne csak a hátrányait érezhessük. Azért korteskedtünk a jelenlegi kormánypárt mellett és azért segítettük őket helyzetbe, hogy képviseljenek bennünket. A szanyiak rám bízták sorsukat, és én ki is állok mellettük. Az ország pedig a mostani kormányt hatalmazta fel. Azt várjuk el, hogy segítsék boldogulásunkat és ne fenyegessenek és hátráltassanak, hanem velünk legyenek. Édesapám gondolatát fogadják meg, aki minket mindig arra tanított, hogy amit mások kitaláltak és jól működik, nem kell újra kitalálni. Csak a magunk szája íze szerint alakítani – tette hozzá Szany polgármestere.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. dorombolok 2011. május 28. 19:12
  „Miért nem csinálhatná pontosan ezt visszamenőleg?”
 • 29. Goldman 2011. május 27. 17:11
  „hát ez nem jött össze, de itt van:

  Öt nagy értékű személygépkocsit használ a magyar külügyminisztérium, de az osztrák rendszám miatt nem fizet érte regisztrációs adót és áfát - írja a Népszava keddi száma.
  A Népszava szerint az öt darab Audi A8-as limuzint a minisztérium rendszeresen használja Magyarországon, de mivel a bécsi magyar nagykövetség nevében vásárolta, itthon legalább tízmillió forint befizetését játszotta így ki.

  Mivel a kocsiknak osztrák rendszámuk van (WD betűjelű diplomatarendszám), Magyarországon regisztrációs adót sem fizettek utánuk. Az újság információi szerint a német külügyminisztérium már figyelmeztette a bécsi magyar nagykövetséget a módszer visszásságaira.”
 • 28. Goldman 2011. május 27. 17:10
  „http://hvg.hu/itthon/20110527_nepszava_allami_autok_regisztacios_ad#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_27&utm_content=normal”
 • 27. Goldman 2011. május 27. 17:09
  „http://hvg.hu/itthon/20110527_nepszava_allami_autok_regisztacios_ad#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_27&utm_content=normal”
 • 26. Laza 2011. május 27. 01:08
  „A lényeg, hogy adót fizessenek a szorgos hangyák, a tücskök meg élvezzék a mások által verejtékkel megteremtett jólétet. Minden nap eszembe juttatják, hogy Magyarországon, Magyarul kell gondolkodni, különben hülyének néznek. Persze mindenkinek Ausztria meg Németország a favorit, de csak szavakban, tettekben és gondolkodásban kevésbé.”
 • 25. CSIRIBIRI 2011. május 26. 22:16
  „16-21.bősárkányi
  """"Köszönjük a megszólalást egy magyar ember, egy magyar politikus áldott hangján!"""

  Ez a "bősárkányi-"kiszólás" -a 22-es GabeszI-t illeti ezen nickjének tartalmáért ,amely az ""átlagmagyar"" nevében született , amely az ílyen anomáliákra rávilágítva jelzi a jelen cikkben felmerülő ""KIVAGYI és RANGOS""aroganciát !!!

  22. GabeszI 2011.05.26. 21:29
  Egyszerűen döbbenetes, hogy egy hivatalvezető, egy polgármester ezt így gondolja. Nyíltan uszít egy állam adórendszere ellen. (Lehet, hogy a rendszer nem a legjobb, de ez a törvény!) Kitől is kapja a polgármester Úr a fizetését? Szerintem az államtól! Honnan van az államnak pénze? Adókból! Tudom, most jönnek majd a bősz vélemények, hogy az állam ellopja, minek adózni, lopjon, aki tud, mert az állam nem jó gazda. Stb. Ezért, igen ezért tart itt ez az ország! A morálunk romokban, polgármesterek saját országuk adórendszere ellen beszélnek, alig dolgozunk 2 millióan, akik adót fizetünk. Van 800.000 közalkalmazottunk, akik szintén nem termelnek. Van 800 ezer rokkantunk, akiknek 70%-a lefizette a dokit és az én adómból él. Van 1 millió cigányunk, akik ilyen-olyan okok miatt, tanulás hiánya, szakma hiánya, akarat hiánya miatt segélyből él, az én adómból. Én pedig csak fizetek, meg fizetek és fizetek. A kormány vissza akarja vinni az áll - rokkantakat a munka világába, - Ti háborogtok, a... Tovább olvasom >>

  Egyszerűen döbbenetes, hogy egy hivatalvezető, egy polgármester ezt így gondolja. Nyíltan uszít egy állam adórendszere ellen. (Lehet, hogy a rendszer nem a legjobb, de ez a törvény!) Kitől is kapja a polgármester Úr a fizetését? Szerintem az államtól! Honnan van az államnak pénze? Adókból! Tudom, most jönnek majd a bősz vélemények, hogy az állam ellopja, minek adózni, lopjon, aki tud, mert az állam nem jó gazda. Stb. Ezért, igen ezért tart itt ez az ország! A morálunk romokban, polgármesterek saját országuk adórendszere ellen beszélnek, alig dolgozunk 2 millióan, akik adót fizetünk. Van 800.000 közalkalmazottunk, akik szintén nem termelnek. Van 800 ezer rokkantunk, akiknek 70%-a lefizette a dokit és az én adómból él. Van 1 millió cigányunk, akik ilyen-olyan okok miatt, tanulás hiánya, szakma hiánya, akarat hiánya miatt segélyből él, az én adómból. Én pedig csak fizetek, meg fizetek és fizetek. A kormány vissza akarja vinni az áll - rokkantakat a munka világába, - Ti háborogtok, a kormány nem akarja, hogy 40 éves férfiak 200 ezer forint nyugdíjat vegyenek fel, - Ti háborogtok, - a kormány adót akar beszedni, hogy a sok semmirevaló léhűtőt életben tartsa, - Ti háborogtok, meg akarja dolgoztatni az embereket- Ti háborogtok, a magyar nem bérből és fizetésből élők, minimálbéren élnek, mercivel járnak, - Ti nem háborogtok, az adócsalók szlovák rendszámú autókkal járnak, nem opellal meg deawoowal, hanem Brabus Mercivel meg BMW 7-el és Ti háborogtak, hogy miért fizessenek adót? Megáll a szlovák rendszámú A8 az árkád bejáratánál, kiszáll a fuxos és Ti nem mertek szólni. Ez így Ok? Meg kell Őt sajnálni? Emberek! Ez egy jómódú országban nem fordulhat elő. Egy Németország azért tart ott, ahol tart, mert az emberek fejében rend van és nem káosz, mint nálunk. Én brutálisabb törvényeket vezetnék be. Aki nem tudja igazolni, hogy miből van a ház, a nyaraló, a BMW, annál megállapítanám az adóhiány és megfizettetném! Most majd az jön, hogy a savanyú a szőlő! De nem, mert én is Audival járok, megvan mindenem és tudom igazolni, hogy miből van, mint alkalmazott! Ja és a rendszám magyar!”
 • 24. takacs.lajos 2011. május 26. 21:41
  „Gergely!
  Üdvözöllek és gratulálok a cikkhez.
  Remélem egyszer a kidőlt, száraz fákat is összeszedhetjük!”
 • 23. CSIRIBIRI 2011. május 26. 21:30
  „21.bősárkányi

  """Abszolút unrealisztikus, agybaj terv ez az általam sokáig tisztelt, ám mára elvetemült semmirekellőnek leminősített kormánytársaság részéről."""

  Tájékoztatlak(tom), hogy nem ez az """elvetemült semmirekellőnek leminősített kormányttársaság részéről"""-született ez a MINDENKIRE vonatkozó ""rablótörvény"" , hanem a gyurcsányi banánköztársaság ""agybaj terve"" volt a regisztrációs adó !!!!!!!!!
  A 16.beírás az elvtásrsaisság gyümölcsöző törvényenkívüliségére és felette állásra biztató magasztalása azokban a körökben dicsőség .
  Ajánlom a volt elvtársak ezen témával foglalkozó régebbi(2008-06-06) cikket a most FIDESZ felé való megnyilvánulás és acsarkodás helyett!!!
  --------------------------------------
  Adócsalás a szlovák rendszám?
  Súlyos büntetés vár a csalókra
  RTL Híradó - D. Tóth András
  -------------------------------
  2008-06-06 18:22:00
  -------------------------------
  5600 magyar autóst vizsgálnak a szlovák vámosok, hogy legálisan vagy csak adócsalás miatt járnak szlovák rendszámmal. A tulajdonos cégek és magánszemélyek után a magyar vámosok kérésére nyomoznak szlovák kollégáik. A közlekedési kormánybiztos szerint nem büntetni kellene, hanem engedni az adókból.

  Szlovákiában nincs súlyadó, nem kell adót fizetni a céges autók után. És nincs regisztrációs díj sem. Magyarországon viszont egy 3000 köbcenti feletti benzines vagy egy 3 és fél literes dízelmotorú autóra 4 és fél millió forint. Nagyobb motorral pedig akár 6 millió. Ezért vesznek sokan Szlovákiában nagy autót.

  A magyar vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint több ezren fiktív cégeken keresztül vagy magánszemélyként hamis szlovák lakcímmel vettek autót, hogy megússzák az adófizetést. Ezért magyar kérésre most szlovák vámosok nyomoznak 5600 szlovák rendszámú magyar autótulajdonos után.

  ,,Azt ellenőrizzük, hogy valós személyek nevén vannak-e, legális-e a cím, amelyen a bejelentett személy él, illetve a gazdasági társaságok folytatnak-e legális gazdasági tevékenységet. Eddig közel 1000 vizsgálatot végzett el a szlovák hatóság" - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

  Végeredményt legkorábban július végére ígértek. A szóvivő szerint súlyos büntetés vár az adócsalókra. Az Új rend programért felelős kormánybiztos szerint nem a büntetés a legjobb megoldás, hanem a hasonló feltételek megteremtése.

  ,,Az elképzelések egyik része a jogközelítés. Hogy ne legyen eltérés a két ország, illetve az összes uniós ország anyagi-jogi szabályai között" - mondta Kondorosi Ferenc kormánybiztos.

  A kormánybiztos ezért korábban már azt javasolta, hogy csökkentsék a regisztrációs díj mértékét, amely a legmagasabb kategóriában sem lenne több 1 millió 200 ezer forintnál. Kondorosi Ferenc szerint javaslata politikai akadályokba ütközött, ezért egyelőre nem lett belőle semmi.

  Ui:"""Aki nem vitte semmire az ..................""""”
 • 22. GabeszI 2011. május 26. 21:29
  „Egyszerűen döbbenetes, hogy egy hivatalvezető, egy polgármester ezt így gondolja. Nyíltan uszít egy állam adórendszere ellen. (Lehet, hogy a rendszer nem a legjobb, de ez a törvény!) Kitől is kapja a polgármester Úr a fizetését? Szerintem az államtól! Honnan van az államnak pénze? Adókból! Tudom, most jönnek majd a bősz vélemények, hogy az állam ellopja, minek adózni, lopjon, aki tud, mert az állam nem jó gazda. Stb. Ezért, igen ezért tart itt ez az ország! A morálunk romokban, polgármesterek saját országuk adórendszere ellen beszélnek, alig dolgozunk 2 millióan, akik adót fizetünk. Van 800.000 közalkalmazottunk, akik szintén nem termelnek. Van 800 ezer rokkantunk, akiknek 70%-a lefizette a dokit és az én adómból él. Van 1 millió cigányunk, akik ilyen-olyan okok miatt, tanulás hiánya, szakma hiánya, akarat hiánya miatt segélyből él, az én adómból. Én pedig csak fizetek, meg fizetek és fizetek. A kormány vissza akarja vinni az áll - rokkantakat a munka világába, - Ti háborogtok, a kormány nem akarja, hogy 40 éves férfiak 200 ezer forint nyugdíjat vegyenek fel, - Ti háborogtok, - a kormány adót akar beszedni, hogy a sok semmirevaló léhűtőt életben tartsa, - Ti háborogtok, meg akarja dolgoztatni az embereket- Ti háborogtok, a magyar nem bérből és fizetésből élők, minimálbéren élnek, mercivel járnak, - Ti nem háborogtok, az adócsalók szlovák rendszámú autókkal járnak, nem opellal meg deawoowal, hanem Brabus Mercivel meg BMW 7-el és Ti háborogtak, hogy miért fizessenek adót? Megáll a szlovák rendszámú A8 az árkád bejáratánál, kiszáll a fuxos és Ti nem mertek szólni. Ez így Ok? Meg kell Őt sajnálni? Emberek! Ez egy jómódú országban nem fordulhat elő. Egy Németország azért tart ott, ahol tart, mert az emberek fejében rend van és nem káosz, mint nálunk. Én brutálisabb törvényeket vezetnék be. Aki nem tudja igazolni, hogy miből van a ház, a nyaraló, a BMW, annál megállapítanám az adóhiány és megfizettetném! Most majd az jön, hogy a savanyú a szőlő! De nem, mert én is Audival járok, megvan mindenem és tudom igazolni, hogy miből van, mint alkalmazott! Ja és a rendszám magyar!”
 • 21. bősárkányi 2011. május 26. 20:07
  „18. Laza ----->
  Az a helyzet, hogy nem csak Magyarország rendelkezik (végre valahára) autógyártó kapacitással, ami nem is a sajátja mellesleg, viszont ilyen faramuci rablótörvénnyel mégis csak is Magyarország rendelkezik.
  A reg. adó az EU-ban abszolut egyedülálló az befizetés nagyságának arányát tekintve, egyedülálló a nevét tekintve is, mert más országokban ez nem adó, hanem díj.
  Az egyedüli érthetetlen dolog, hogy még létezik, létezhet, ez nagyon nem tiszta ügylet az állam részérő, a politikai pártokat tekintve egyik 19, a másik 1 hijján 20, egyik sem veti el ezt a tisztességtelen magatartást az Eu-ban és a népével szemben.
  Abszolut joga van a magyar embernek más országban vásárolni, élni ahol tetszik neki, autózni is ahol fel van aszfaltozva út.
  Vajon a magyar munkavállalónak Németországban tilos magyar frsz-ú gépjáművel közlekedni?
  Nagyon sok itt a magyar nép ellenes hozzászólás, értehtő is miért, ha egyiknek nincs módja a költésgeit törvényes úton csökkenteni, akkor a másik se merészelje, így kiáll a kormánynak az észbontó ötlete mellett.
  El is képzeltem, ahogy a Polg.mester Úr is írja, ahogy majd megérkeznek a hajcsárok és házról házra kisöprik a garázsokat, a szlovák tulajdonos szlovák frsz-ú gépjárművét a magyar garázsból.
  Abszolút unrealisztikus, agybaj terv ez az általam sokáig tisztelt, ám mára elvetemült semmirekellőnek leminősített kormánytársaság részéről.”
 • 20. zoli76os 2011. május 26. 18:24
  „Én nem itélem el és igazat adok neki, a szemét államot ahol csak tudja az ember be kell csapni,mert már elég sok pénzt a polgárokkal fizettetnek meg amit <moderálva> eltapsolnak!”
 • 19. CSIRIBIRI 2011. május 26. 14:46
  „""A vám- és pénzügyőrség fontosnak tartotta felhívni a figyelmet, hogy - a közúti közlekedésről szóló törvény értelmében - a belföldön üzemeltetni kívánt, külföldi rendszámmal ellátott jármű forgalomba helyezését a tulajdonszerzést, illetve a jármű behozatalát követő 30 napon belül köteles kezdeményezni a jármű belföldi üzembentartója. Éppen ezért, ha valaki a más tagországban forgalomba helyezett és annak rendszámával ellátott járművet "" életvitelszerűen "" használ Magyarország területén, jogsértést követ el.""”
 • 18. Laza 2011. május 26. 14:41
  „Szerintem aki Magyarországon bármilyen közhivatalt tölt be, annak kutya kötelessége példát mutatni a többi polgárnak. Ez fokozottan igaz azokra az emberekre akik az Állami vagy Önkormányzati büdzséből kapják a fizetésüket. (vannak akik társadalmi munkában csinálják) Valóban nem barátságosak a törvények az importált járművekkel kapcsolatban, de ha nem részesítenénk előnyben az itthon gyártott autókat, akkor az AUDI, SUZUKI,OPEL,MERCEDES nem foglalkoztatna több tizezer embert az Országban. Erre van ötlete a Szanyi Polgármesternek?”
 • 17. CSIRIBIRI 2011. május 26. 13:40
  „2011-05-26
  Profi hálózatok nyúlták le az uniós pénzeket

  Az uniós támogatásokból olyan jelentős összegeket hívtak le vagy próbáltak megszerezni különböző csalási formákkal, ami komoly szervezettséget feltételez - mondta tegnap Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese. Az sem zárható ki, hogy mindehhez az intézményrendszer egy-egy munkatársa is asszisztált, igaz, ezt még egyszer sem sikerült bebizonyítani. A közösségi pénzekkel kapcsolatos bűncselekmények összértéke tavaly meghaladta a 2,5 milliárd forintot. A visszaélésekre számos esetet lehetne sorolni, egy pályázatíró társaság például megtette, hogy 57 cég nevében nyújtott be pályázatokat. Kiderült azonban, hogy ezek a vállalkozások nem is léteztek, így lényegében fiktív ajánlatokkal kíséreltek meg több mint 354 millió forintot megszerezni. Az esetek számát gyarapítja a Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület visszaélés-sorozata a balliberális kormányzás alatt. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint az egyesület jogosulatlanul használt fel uniós pénzeket. Az elmúlt nyolc év visszaéléseit vizsgáló parlamenti albizottság emiatt korábban meghallgatta Ficsor Ádám szocialista országgyűlési képviselőt és Forgács Barnabást, az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóságának korábbi vezetőjét is. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos pedig feljelentést tett, amiért az egyesület nem tud elszámolni 465 millió forinttal. A NAV jelezte, folyik a bizonyítékok beszerzése.

  ..........................................
  Szétlopott EU-pénzek

  A bűncselekmények összértéke tavaly meghaladta a 2,5 milliárd forintot

  Milliárdokat próbáltak és próbálnak lenyúlni az uniós támogatásokból. A hatóság szerint nem zárható ki, hogy az elmúlt években az intézményrendszer egy-egy munkatársa is asszisztált a csalásokhoz, igaz, ezt még egyszer sem tudták bebizonyítani.
  A Magyarországra érkező uniós pénzek nagy részét ellopják, mondta Orbán Viktor még 2007-ben, ellenzékben. A jelenlegi kormányfőt akkor sokan bírálták, pedig tény, sokan tettek, tesznek kísérletet az uniós pénzek ,,eltulajdonítására". A lenyúlásokra jelentős szervezeti háttér jött létre, ám annak felderítése nem egyszerű. A kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) több ponton szigorította az ellenőrzést, így például a közbeszerzési eljárásokét is.

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi főigazgatóságának adatai szerint a közösségi pénzekkel kapcsolatos bűncselekmények összértéke tavaly meghaladta a 2,5 milliárd forintot, az idén május végéig pedig az 544 millió forintot.

  ,,Ahhoz, hogy jelentős összegeket tudjanak jogosulatlanul elnyerni, valamilyen szervezettség kell" - mondta tegnap egy háttérbeszélgetésen Sors László, a NAV bűnügyi elnökhelyettese. Jelezte, nem zárható ki, hogy a visszaélésekhez az intézményrendszer egy-egy munkatársa is segítséget nyújtott, ám ezt eddig még nem sikerült bebizonyítani. A szakember szerint célszerű lenne szorosabbra fűzni az együttműködést a NAV és az uniós forrásokhoz kapcsolódó intézmények között, így például a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal, az NFÜ-vel, a közreműködő szervezetekkel és az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF). A visszaélések módszerei többek között a következők: nem létező önerő hamis igazolása, nem valós beszállítói nyilatkozatok, hamis cégbejegyző felhasználása, fiktív számlák benyújtása, az elnyert támogatás céltól eltérő felhasználása. A csalások szövevényesek, megesett, hogy harminc céget jelentettek fel egyetlenegy ügy kapcsán. Volt olyan is, aki a pályázati pénzből a banki hitelét akarta kifizetni. Egy pályázatíró társaság megtette azt is, hogy 57 cég nevében nyújtott be pályázatokat. Kiderült azonban, hogy ezek a vállalkozások nem is léteztek, így lényegében fiktív ajánlatokkal kíséreltek meg több mint 354 millió forintot megszerezni. Nagy port vert fel az az eset is, amelyről annak idején lapunk többször is beszámolt: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint a Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület jogosulatlanul igényelt és használt fel uniós pénzeket a szocialista kormányzás időszakában. Az elmúlt nyolc év visszaéléseit vizsgáló parlamenti albizottság az ügyben korábban meghallgatta Ficsor Ádám szocialista országgyűlési képviselőt és Forgács Barnabást, az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóságának korábbi vezetőjét is, akik tagadták a vádakat. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az ügyben feljelentést tett, miszerint az egyesület nem tud elszámolni mintegy 465 millió forint támogatással. A NAV jelezte, folyik a bizonyítékok beszerzése.”
 • 16. bősárkányi 2011. május 26. 09:50
  „Az Isten áldja meg a Tisztelt szanyi Polgárok Tisztelt Polgármesterét!
  Köszönjük a megszólalást egy magyar ember, egy magyar politikus áldott hangján!”
 • 15. Goldman 2011. május 26. 09:29
  „Csajsziland: csöbörből-vödörbe estél, mert amit a dudálós autónál veszel azzal csak azt a kistermelőt "támogatod".
  Nem fizet helyi adót ott abban a helységben ahogy a helyi boltosok teszik, illetve van ahol a falu pénzt kér azért, hogy dudálhasson. Ha meg forgalom hiányában bezárnak a boltok akkor Mari néni hova megy esetlegesen mást venni csoszogva? Gondolod bepattan a szlovák rendszámú verdába és elruccan valamelyik hipermarketbe?
  Egyébként nem támadni akarom a polgármestert, mint üzletembert, eszembe sincs.
  De nézz meg néhány falut ahol nincs üzem és semmilyen más bevételi forrás.
  A tenni akarás az ami a legjobban számít, hogy szebb legyen a falu és jobban érezzék magukat az ott lakók.
  Példaként említem Pásztorit...meg lehetne sorolni ahol a falu vezetője lapátot is fog ha kell, hogy tegyen a faluért. Az, hogy Szanyban van is miből és ezt kihasználják, jól teszik. Előre kell menni nem pedig hátra vagy helybe toporogni, mint Csorna.
  Nyilvánvaló, hogy ha az emberek a cikkben leírtaknak megfeleően kihasználják a kiskapukat és utólagosan hoznak emiatt törvényt az nem tetszik nekik. Ahogy nekem sem tetszene.
  Valószínűleg neked sem tetszene ha utólagosan kiszámlázna a kórház százezreket azért, mert szültél egy-két-három gyereket...(feltételezés)”
 • 14. Csajsziland 2011. május 26. 08:51
  „Igaza van Biusnak, látványosan fejlődik a falu, mióta ő a polgármester. És ez annak köszönhető, hogy jó üzletember, ahogy ez látszik is. Ha Magyarország élhetetlen, máshol kell lehetőségeket keresni. Ha tehettem volna, én se veszek itthon kocsit. Nekem is számít a féláras cukor, az olcsóbb benzin. Ha a magyar kormány ilyen sügér, hát tehet egy szívességet. Attól, hogy ő polgármester, miért ne léphetne meg ilyet? Sértett törvényt? Nem. Csalt, lopott? Nem. Aki tudja szponzorálni, legyen hazafi. De hiába veszel magyar tejet a Tacskóban, az a magas ár és haszon nem a termelőhöz kerül. Amit házhoz hoz a kis furgon , azzal támogatod a termelőt!”
 • 13. miracle. 2011. május 26. 07:45
  „A kis álszentek, akik sosem vettek semmit külföldön, mert ott olcsóbb”
 • 12. intruder 2011. május 25. 21:13
  „A reg-adót az autó importőrök találták ki .jól felszerelt 3-4 éves tuti autot lehet venni egy suzuki áráért külföldön .A reg-adó helyett a külföldi gyorshajtókkal és matrica bkiccelőkkel kellene foglalkozni,egy csepp benzint nem vesznek az utakat meg széttapossák.”
 • 11. Laza 2011. május 25. 20:35
  „ja igaza van, de akkor a fizetését is kérje a Slotától!!!!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terítéken az egyenlő bánásmód

Rábapordányban dr. Göndör Éva egyenlő bánásmód referens várja az érdeklődőket május 27-én, pénteken… Tovább olvasom