Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szlovák és cseh vendégek a kapuvári néptánctáborban

Első alkalommal rendezik meg a kapuvári nemzetközi néptánctábort. Cseh és szlovák vendégek is érkeztek a kapuvári vendégházba.
Első alkalommal rendezik meg a kapuvári nemzetközi néptánctábort. A honi táncosokon túl cseh és szlovák vendégek is érkeztek a kapuvári vendégházba. Az egyhetes rendezvény alatt – élő zenei kísérettel – a környék hagyományaival ismerkednek a résztvevők.

– Hétfőtől a hét végéig tart az első Nemzetközi Rábaközi Néptánctábor Kapuváron, az Erzsébet utcai vendégházban – mondta Csitei Gábor, a rendezvény egyik szervezője és házigazdája. A pályázati pénzből és a résztvevők befizetéseiből megszervezett táborba az ország szinte minden részéről érkeztek vendégek, de jöttek csoportok Szlovákiából és Csehországból is.

– A tizenhat és huszonhat éves fiatalok nemcsak a táncokkal foglalkoznak, hanem egymás kultúrájával is ismerkedhetnek – jelentette ki a másik szervező, a dunaszerdahelyi Nagy Melinda. Az Erzsébet utcai vendégházba közel százötven fiatal érkezett, akik tizenkét táncoktató felügyelete mellett rábaközi, csallóközi és szigetközi táncokat tanulnak az egy hét alatt. Csitei Gábor érdekességképpen hozzátette, a rábaközi táncokon belül külön településekre bontják le a néptánc lépéseit. A fiatalokat három zenekar kíséri az egy hét alatt. Céljuk, hogy a rábaközi táncokat végre a legméltóbb helyen, a Rábaközben tanulják meg a hazai és külföldi fiatalok.

Kóczán András, a szervezőbizottság tagja kijelentette: szándékaik szerint a jövőben visszaadják a látogatást a külföldi vendégeknek, így Csehországban és Szlovákiában az ottani néptánccal ismerkedhetnek majd a magyar fiatalok.

Magyar Attila, az egyik ötletgazda hangsúlyozta, a tábor programjai szervesen kapcsolódnak a hét végi Kapuvári Napok rendezvénysorozatához, a néptánctábor programjai egy szombat esti nemzetközi néptáncgálával zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőkörkép a Rábaközben

A kapuvári strandot egy mosonmagyaróvári cég üzemelteti az önkormányzattal kötött bérleti szerződés alapján. Idén némileg emelték a belépődíjakat. Így a felnőttjegy nyolcszáz forintba, a diák hétszázba kerül, a gyermekek után négyszáz forintot kell fizetni. Mészáros Manuéla, az intézmény vezetője elmondta: a jegyek naponta kétszeri belépésre jogosítanak, délután egy órától pedig kedvezményeket adnak. Tovább olvasom