Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szívműtétje után is szívügye a falu

Maglóca - Túl egy szívműtéten sem pihen a megye legidősebb polgármestere. Tóth Ferenc Maglóca ügyeit intézi lelkesen, fiatalos hozzáállással.

Tele van tervekkel, évekkel előre gondolkodik.

Szívműtétje után is szívügyének tekinti faluja megmentését a megye legidősebb polgármestere. A 78 esztendős Tóth Ferenc, Maglóca első embere tele tervekkel, fiatalos lendülettel tért vissza hivatalába. Egy percig sem gondolt arra, hogy maga mögött hagyja az önkormányzati munkát és inkább az egészségével törődik. Községe jövőjét illetően is optimista.

A maglócai polgármester néhány évvel ezelőtt vette észre, hogy valami nincs rendben. Egy rosszullét figyelmeztette a bajra.

– Több mint két éve már, hogy nem éreztem jól magam. Elfáradtam, volt néhány másodperc kihagyás is – idézte fel. – Több orvosnál is megfordultam ezután, Csornán és Győrben is. Végül Budapestre kerültem kardiológiára. Vizsgálgattak, gyógyszert adtak, hazaküldtek. Végül többszöri ellenőrzés után tavaly novemberben jelentették be, hogy itt az idő, kicserélik a szívbillentyűmet. Elvégeztek mindenféle vizsgálatot és idén év elején került sor a műtétre. Utána kicsit gyenge voltam, de ma már jól érzem magam, egyre jobban vagyok.

Tóth Ferenc nem sokáig betegeskedhetett, mert Maglócán számítottak rá. Várták a folyamatban lévő ügyek is. A falubuszbeszerzés, a buszmegálló építése, a tűzoltószertár rendbetétele.

Az új falubusszal: A megye legidősebb polgármestere, Tóth Ferenc nem ijed meg a feladatoktól. Sikeres műtétje után fiatalos lendülettel teszi dolgát.
Az új falubusszal: A megye legidősebb polgármestere, Tóth Ferenc nem ijed meg a feladatoktól. Sikeres műtétje után fiatalos lendülettel teszi dolgát.

– Tudtam, hogy a munka, az apró sikerek erőt adnak nekem, ezért is igyekeztem vissza a hivatalba. Szerencsére számolhatok be eredményekről. Régóta húzódott például a buszmegállók ügye. Balesetveszélyes helyeken voltak a régiek, ezért szükség volt az áthelyezésükre. Pályázaton nyertünk támogatást, így esztétikus, korszerű beállókat alakíthattunk ki. 6,7 millió forintot nyertünk a falubuszra is. Nagy hasznát vesszük, hiszen sok az idős ember a faluban, akik igénybe veszik a falugondnok segítségét. A gyerekeket is ő viszi iskolába Bősárkányba, jelenleg négy tanulónk van.

A községvezetőnek tervei is vannak. Szeretné, ha végre kiépülne a csatornahálózat Maglócán. Tudja, hogy ez nem kis falat, ezért a szomszédos településekkel összefogva képzeli el a beruházást. És persze pályázati támogatást is remél. Szintén évek óta napirenden van a tűzoltószertár átépítése. Az épületben alakítottak ki garázst a falubusznak, úgy tervezik, egy raktárhelyiséggel is bővítik. Tóth Ferenc optimistán látja a település jövőjét. Most kilencvenegyen élnek Maglócán. És, amire hat éve nem volt példa, idén várhatóan kisbaba is születik. Tóth Ferenc bízik abban is, hogy egyre többen fedezik fel a községet olcsó ingatlanáraival. Néhány beköltöző évente most is van.

– Ha így alakul továbbra is a létszám, nem lesz nagy baj. Itt olcsón tudnak házat venni, letelepedni. Azért is csinosítjuk a falut, hogy vonzó legyen a vidékiek előtt. Ha eljönnek hozzánk, ne meneküljenek tőlünk – jegyezte meg.

Noha még egy év van az önkormányzati választásokig, a polgármester néha gondol rá. Azt mondja, leginkább egészségi állapotától függ majd az újabb szerepvállalása. Jövőre már a hetvenkilencedik esztendőt tapossa Tóth Ferenc, de az biztos, hogy a feladatoktól nem ijed meg. Igaz, ahogy fogalmazott, ha a feleségére hallgatna, már régen csak kívülről figyelné az eseményeket.


Pályázaton nyertünk támogatást, így esztétikus, korszerű beállókat alakíthattunk ki. 6,7 millió forintot nyertünk a falubuszra is, aminek nagy hasznát vesszük. - mondta Tóth Ferenc polgármester.

 

Olvasóink írták

  • 1. pamplona 2009. szeptember 30. 15:00
    „Csak optimistán, jövőben bízva, töretlenül folytatni a munkát Feri bátyám! Hajrá Maglóca!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanmillió forint kellene a városházára

Csorna - Fejlesztési pályázatok benyújtásáról döntött a csornai képviselő-testület hétfői ülésén. Tovább olvasom