Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Szivattyú és centrifuga a vízműben

A Pannon-Víz zrt. 68 millió forintos beruházással korszerűsítette a ˝finn technológiát˝ alkalmazó páli szennyvíztisztító telepét.

A napokban fejeződött be a Pannon-Víz zrt. 68 millió forintos beruházása páli szennyvíztisztító telepén. A szennyvíztisztítót 1997-ben – több település összefogásával – építették a keletkező kommunális és részben ipari szennyvizek tisztítására. A tulajdonosok: Beled, Vica, Páli, Edve, Vásárosfalu, Mihályi, valamint Kisfalud és Rábakecöl képviselői a minapi fejlesztési bemutatón láthatták: jól működik a szennyvíztisztító telep és a térséget kiszolgáló szennyvízcsatorna-rendszer.

Tőke László, a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatója bemutatta a telep zavartalan működését és az előírások maradéktalan betartását szavatoló új beruházásokat: a fedett iszaptárolót, új levegőztető modulokat, keverőelemeket, oxigénszintmérőket és az iszapszivattyút.

A legnagyobb előrelépés az iszapkezelés területén történt, a csúcstechnológiát képviselő iszapcentrifuga beépítésével. Megállapítható: a térségben egyedinek számító finn technológiát alkalmazó szennyvíztisztító kitűnően működik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régi cégek fejlesztenek Rábaközben

Új beruházások szinte nem indulnak a rábaközi kistelepüléseken. Ám a meglévők egy része fejleszt:… Tovább olvasom