Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Szinten tartott városi sporttámogatás

Kapuvár - A városháza illetékese szerint a további sporttámogatások odaítélésénél figyelembe veszik az eredményességet is. Idén a korábbiakhoz képest szinten tartott támogatást, több mint nyolcmillió forintot kapott a helyi sportélet.
– A városháza a szoros költségvetés mellett az elmúlt évekével megegyező nagyságú támogatást nyújtott idén is a kapuvári amatőr- és versenysportra – mondta Németh Csóka Gábor alpolgármester. A helyi büdzsé mintegy 8,6 millió forintot szán a helyi sportéletre, melynek legnagyobb tételét a Kapuvári Sportegyesület (KSE) viszi el. A több szakosztályt is működtető egyesület ez évi kerete 5,8 millió forint volt.
– Tavasszal még nem ennyit terveztünk, de az egyesület vezetése a megnövekedett költségekre (többek közt nevezési díj, utaztatás) hivatkozva még egymillió forintot kért és kapott a városházától – tette hozzá az alpolgármester.

Az egyesület költségvetésének legnagyobb, kétmilliós tételét létesítményfenntartásra fordítja a vezetőség, majd egymillióval a labdarúgó-szakosztály következik. Több mint félmilliót szántak az utánpótlás-nevelésre, valamint négyszázhúszezret a kézilabdásokra. A karatésok kétszázezret, a hajómodellezők kétszázötvenet, a világbajnoki érmeket „termelő" Diamant háromszázezres támogatást „szakíthatott ki" a KSE pénzéből. Németh Csóka Gábor azonban kijelentette: az idei évre már nem terveznek további támogatásokat a költségvetésben elfogadottakon felül.

A városháza egyéb sporttámogatásairól Biczó Kálmán, az önkormányzat sportügyekben illetékes munkatársa nyilatkozott. Eszerint valamivel több mint kétmillió forintot osztanak el más kluboknak, egyesületeknek. Például a szép eredményeket felmutató Lakótelepi SE karatésai kaptak egymillió forintot, őket az utánpótlást nevelő Nebuló SE követi háromszázezres támogatással. A tekések és az asztaliteniszezők ötven-ötvenezret, a sakkozók és a sportlövők pedig száznegyvenezret tehettek el. A galambászok harmincezer forintot, a lóbarátok százezret kaptak az idei költségvetésből. A város a helyi kispályás labdarúgó-bajnokságra is szánt százötvenezer forintot. Biczó Kálmán szerint valamivel több mint százezer forintot különítettek el tartalékként. A büdzséből hétszázezer forintot szántak különféle városi sportfeladatok és a szabadidősport finanszírozására. Ebből a keretből támogatják többek közt a diáksportot (250 ezer), az óvodások sportnapját (50 ezer), az iskolai sportrendezvényeket (100 ezer) és például a roma fiatalok sportolási lehetőségeit is mintegy hatvanezer forinttal.

– Némi tartalékot itt is képeztünk, ám voltak olyan előre tervezett rendezvényeink, melyek idén nem valósultak meg, például a drogmentes futás, vagy a Bécs–Budapest futóverseny támogatása – tette hozzá Biczó Kálmán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomfelújítás adományokból

Győrsövényház - Több mint száz család két és fél millió forintot adott a győrsövényházi templom… Tovább olvasom