Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Szil: óvodafelújítás pályázati pénzből és saját erőből

Tavaly kezdődött és idén fejeződött be Szilban a napközi otthonos óvoda felújítása öt és fél millió forintos költséggel. Az összeg nagyobbik részét pályázaton nyerte az önkormányzat.
Szilban 1950 óta működik óvoda, s az első növendékek egyike volt a jelenlegi polgármester, Lengyel Lajos is, aki szívügyének tartotta a koros, egykori csendőrségi épület felújítását. Annál is inkább, mivel az elmúlt évtizedekben jelentősebb renoválást nem végeztek a létesítményen. Az elképzelések mostanra valóra váltak és az intézmény kívül-belül megszépülve várja a gyerekeket.

Némethné Nagy Nóra, az óvoda augusztus elsején hivatalba lépett új vezetője elmondta, hogy az önkormányzat sikeresen vett részt a megyei területfejlesztési tanács Céde-pályázatán és 3,3 millió forint támogatást nyert, amihez 2,2 millió forint önrészt rendelt. Így tavaly augusztusban elkezdődhetett a munka a nyílászárók cseréjével, az idén pedig folytatódott, sőt, be is fejeződött a teljes külső és belső felújítással. Rendbe tették a konyhát is, ahová egymillió forintért főzőüstöt vásároltak és 300 ezer forintba került a kémény bélelése. A konyhán naponta átlagosan 270 adag ebédet főznek, az óvodásokon kívül az általános iskolások, a falubeli idős emberek, valamint a sopronnémeti és zsebeházi igénylők részére.

– Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy ilyen esztétikus környezetben folytathatjuk munkánkat. A gyermekeket is arra neveljük, hogy becsüljék meg az épületet – tette hozzá az óvoda vezetője.
A homlokzat egységessé tétele érdekében az önkormányzat saját erőből elvégeztette az óvoda mellett lévő életmódklub épülete és a szolgáltatóház külső tatarozását is.

A megszépült óvodát ünnepélyes tanévnyitó keretében hétfőn délután Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át.
A 2004/2005-ös tanévben a szili óvoda kisközépső csoportjához tizennyolc gyerek tartozik, de a létszám attól függően növekedik, hogy a falubeli kicsik mikor töltik be a harmadik életévüket. A nagycsoportban huszonöten kezdenek, s mivel a sopronnémeti tagóvoda megszűnik, az ottani gyerekek is átjárnak Szilba, ahol ez idő tájt hetvenszázalékos az intézmény kihasználtsága.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajátos, abszurd helyzet a mostani

Áder János országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a hétvégén választókörzetében… Tovább olvasom