Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szil: a tájház teljes felújítására gyűjt az önkormányzat

A helyiek anyagi segítségére számít a szili önkormányzat a tájház felújításában. Az elmúlt években már többször is éltek a lehetőséggel és nem csalódtak a falubeliekben.
Közérdekű kötelezettségvállalást hirdetett a szili önkormányzat a tájház felújítására. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy magánszemélyek, vállalkozók, illetve cégek felajánlásait várják az épület rekonstrukciójához. A sziliaktól nem idegen ez a fajta kezdeményezés.
Lengyel Lajos polgármester elmondta: korábban már több célra, például a temetői nagykereszt, később a ravatalozó felújításához gyűjtöttek ily módon.

– A helybeliek, de a községből elszármazottak is szívesen segítik az önkormányzat munkáját adományaikkal. Eddig bármilyen közösségi célra kértük támogatásukat, nem csalódtunk – fogalmazott a polgármester. – A tájház felújítására pályázaton nyertünk pénzt, amit önerővel egészítünk ki. 2014-ig kell megvalósítani a rekonstrukciót. Most úgy néz ki, hogy idén forrásunk nem lesz rá, csak jövőre. A közérdekű kötelezettségvállalás meghirdetése a helyiek ötlete volt, többen megkeresték az önkormányzatot, hogy anyagilag is segítik a beruházást.

Az önkormányzat a pályázaton 8,3 millió forintot nyert, az önerő 6 millió forint lesz. Felújítják a tornácos, kemencés, mestergerendás épületet, mely az utolsó ilyen ingatlan a településen. A hozzá tartozó udvart is rendbe teszik, mely akár rendezvények színtere is lehet a jövőben.
A közérdekű kötelezettségvállalás lehetőségével már többször is élt az önkormányzat. A befizetett összegek az adóból leírhatók. Korábban az iskoláért, a temetői nagykeresztért, járdaépítésért, az aratófesztiválért, legutóbb a ravatalozóért fogtak össze a sziliak. Utóbbi fejlesztésére egymillió forintnyi támogatás gyűlt össze.

„A helybeliek, de a községből elszármazottak is szívesen segítik az önkormányzat munkáját adományaikkal. Eddig bármilyen közösségi célra kértük támogatásukat, nem csalódtunk."

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. május 02. 19:06
    „Ádertől lehetne egy kis pénzt kérni, hisz eddig egy fillért sem juttatott Szilnak, most itt az ideje!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az öt képviselőből három lemondott Himodon

Lemondott a himodi képviselő-testület három tagja. Az ötfős plénum így nem határozatképes. Tovább olvasom