Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Szikra okozott tüzet a csárdában

A kazánházban keletkezett a tűz az egykori Landzsa csárda épületében szerdán este. Személyi sérülés nem volt, de az anyagi kár jelentős.

Szerdán este tíz óra körül kigyulladt a 85-ös főút mellett, a bágyogszováti elágazásnál az egykori Landzsa csárda épülete. Mint utólag kiderült, a vegyes tüzelésű kazánból kipattanó szikra okozta a tüzet. A részletekről Horváth László őrnagy, a csornai tűzoltó-parancsnokság tűzmegelőzési osztályvezetője tájékoztatta a Kisalföldet.

– A tulajdonos házaspár észlelte a tüzet és azonnal értesítették a tűzoltóságot – mondta Horváth őrnagy. – Gyorsan a helyszínre érkeztek kollégáim, így hamar megfékezték a lángokat. A kazánház égett ki, illetve mellette a raktárként használt helyiségek. A gyorsaságon múlt egyébként, hogy nagyobb baj nem történt, az esetet egyébként II-es, kiemelt fokozatúként kezeltük.

A háziak élete tehát nem forgott veszélyben, de az anyagi kár jelentős. Horváth Lászlótól megtudtuk: a ház tetőszerkezetének nyugati oldala károsodott. A tűz terjedését „segítette" a felszerelt műanyag lambéria is. Az oltásban részt vettek a csornai, a kapuvári és a győri tűzoltók, vízszállítóval, fecskendőkkel.

Cs. K. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz, határidő, akadály

A rábaközi önkormányzatok pályázati támogatásra számítanak épületeik akadálymentesítéséhez, hogy az újabb határidőt, 2010 decemberét be tudják végre tartani. Önerőből képtelenek megoldani a feladatot, még ott is, ahol már elkezdődött a munka. A fogyatékosok jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998-as törvény hétfői módosítása alapján az önkormányzati épületekben 2010 végéig el kell végezni az akadálymentesítést. Tovább olvasom