Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szigorúbb költségvetési politika szükséges

A kormány legfontosabb feladata, hogy az ország gazdaságát egy fenntartható és a jelenleginél magasabb mértékű növekedési pályára állítsa – mondta Kuncze Gábor tegnap Kapuváron tartott gazdaságpolitikai fórumon.
Kuncze Gábor
Kuncze Gábor Varga Gyula, az SZDSZ kapuvári polgármesterjelöltjének vendégeként érkezett a városba. A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke az érdeklődőknek a kormány fejlesztési elképzeléseiről és más gazdasági kérdésekről tartott fórumot. Előtte sajtótájékoztatón beszélt a várható intézkedésekről.

– A kormány előtt álló legfontosabb feladat, hogy Magyarország gazdaságát egy fenntartható és a jelenleginél magasabb mértékű növekedési pályára állítsa – mondta Kuncze Gábor. – Ez meglehetősen nehéz feladat lesz, hisz a száznapos program teljesítése eléggé megterheli a jövő évi költségvetést, ám azt mindezek ellenére is végre kellett hajtani.
A pártelnök szerint a következő esztendőben egy szigorúbb költségvetési politika várható, ami azért fontos, hogy teret engedjenek a vállalkozásoknak. Ennek érdekében számítani lehet az egyéni és a vállalkozói adóterhek csökkentésére. Emellett egy, a kis- és középvállalkozásokat támogató programot is elindítanak.
– 2004-ben, az európai uniós csatlakozással kemény versenyhelyzet alakul ki. Fontos, hogy ebben a versenyben a hazai vállalkozások megfelelően helytálljanak. Ehhez az is szükséges, hogy az önkormányzatok elegendő forráshoz jussanak. Jövőre a jelenlegi 5 százalékról tíz százalékra nő a helyben hagyott személyi jövedelemadó-hányad és ezt a folyamatot segíti a kormány által elfogadott beruházást, befektetést ösztönző politika is. Ennek lényege, hogy az önkormányzatokat hozzásegítsék a befektetni kívánó vállalkozások letelepítéséhez.

Kuncze Gábor beszélt a Nemzeti Fejlesztési Tervről is, ami várhatóan év végére készül el. Főbb irányelvei a gazdaság, az infrastruktúra, az oktatás fejlesztése, az informatika terjesztése és a környezetvédelem. A terv céljaihoz a költségvetés megfelelő összeget rendel, melyhez majd pályázati úton lehet hozzájutni olyan rendszerben, ami normatív módon,
vagyis előre kalkulálhatóan osztja szét a pénzeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pont került a Rekultív-ügyre

Hosszas viták után megállapodás született a csornai önkormányzat és a Rekultív Kft. között a… Tovább olvasom