Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szigorú takarékoskodás, kétszázmilliós hiánnyal

Csütörtök délutáni ülésén fogadta el az önkormányzat idei költségvetését a csornai képviselő-testület. A négymilliárdos büdzsé hiánya meghaladja a kétszázmillió forintot.

Elsőként a Szociális Szolgáltató Központ tavalyi szakmai munkájáról szóló beszámolót fogadta el csütörtök délutáni ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Határozatban fejezte ki elismerését az intézmény dolgozóinak a munkájukért.

Az idei költségvetés vitájában Papp József polgármester úgy vélekedett: szigorú takarékoskodással a 2006-os büdzsé is teljesíthető lesz. A vita során több módosító indítvány is elhangzott. Dr. Gulyás Zoltán javasolta, hogy hasonlóan az önkormányzati intézményhez, a katolikus iskola első osztályosai is ingyen kapjanak tankönyvet. Továbbá azt, hogy a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete legalább megközelítően annyi támogatásban részesüljön, mint a Vöröskereszt. Dr. Turi György a földszigeti bolt kialakításához elkülönített egymillió forint mellé még egy milliót kért. Németh Balázs a cserkészcsapatot kívánta segíteni százezer forinttal. Ám ezeket a javaslatokat a többség nem támogatta. Ugyanakkor egyetértettek a képviselők Kapui Ferenc azon felvetésével, hogy hozzanak létre munkacsoportot az 1956-os forradalom évfordulós rendezvényeinek előkészítésére. Egyetértésüket fejezték ki Maurer Jánossal is, aki azt indítványozta, hogy az önkormányzat az általános tartalék terhére 200 ezer forinttal járuljon hozzá a premontrei rendház fűtésének költségeihez.

Végezetül a képviselő-testület tizenkét igen szavazattal, négy ellenében és egy tartózkodás mellett 4 milliárd 106 millió 90 ezer forint kiadással, 3 milliárd 899 millió 501 ezer forint bevétellel és 206 millió 589 ezer forint hiánnyal megalkotta a város 2006. évi költségvetését.

A továbbiakban az intézmények étkezési nyersanyagnormáját állapították meg a képviselők, az- után pedig rendeletet alkottak a szociális és gyermekvédelmi ellátások szabályairól, majd elfogadták az önkormányzat környezetvédelmi programját. Ez utóbbi téma kapcsán Papp József megjegyezte, hogy 2008-ban elkészül az elkerülőút, ezért át kell gondolni a városközpont forgalmának átszervezését.Megválasztották az önkormányzati képviselő-választáson közreműködő szavazatszámláló bizottság tagjait, póttagjait. Létrehozták a Martincsevics Károly Városi Könyvtár igazgatói pályázatait véleményező szakmai szakértői bizottságot, melynek elnöke Eördöghné Horváth Gizella. Tagjai: Kapui Ferenc, Király Jánosné, Bajácz Edit, Vadasné Horváth Ildikó.

Az önkormányzati zöldterületek köztisztasági munkáira kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Csorna székhelyű Szoft-Ker Bt. lett 3 millió 366 ezer 927 forintos ajánlatával. Döntés született arról is, hogy pályázatot nyújtanak be a Nemzeti Sporthivatalhoz a Csornai Sportegyesület öltözőépületének felújítására. Az igényelt összeg 5 millió 910 ezer 895 forint, ez a bekerülési költség 70 százalékának felel meg.

Az utolsó napirendben június 30-ig Berzlánovichné Nagy Esztert, a városháza osztályvezetőjét jelölték a Vilmos Park Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására, mivel a korábbi ügyvezető, Szeőcs Géza bejelentette lemondását. Július elsejétől azonban – egyéves időtartamra – ismét betölti a posztot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kónyban sem minden fenékig tejfel

„ Kónyban sem minden fenékig tejfel” – állítja a település polgármestere az… Tovább olvasom