Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szigorított ellenőrzésekkel a Kis-Rábáért

Akár százötvenezer forintos büntetéssel is számolhat, aki a Kis-Rába medrét továbbra is szennyezi. Nagy szükség van a megelőzésre, hiszen a csatorna vize nagyon szennyezett.

(illusztráció)
A kapuvári polgármesteri hivatal közterület-felügyelői a Kis-Rába-csatorna már-már elviselhetetlen mértékű szennyezettsége, illetve az élővizek és a környezet megóvása érdekében szigorítják és gyakoribbá teszik ellenőrzéseiket a vízfolyás mentén.

Amint megtudtuk, tapasztalatuk szerint túlnyomórészt a csatorna mentén, vagy annak környezetében földterülettel, ingatlannal, kerttel, lakóházzal rendelkezők helyezik el a mederben keletkezett kommunális és szerves hulladékot. A közterület-felügyelet tájékoztatása szerint a szabálysértésekről szóló, környezetvédelemre vonatkozó törvény kimondja, hogy aki természeti területen, beleértve a védett területet is, a természetvédelmi célokkal össze nem egyeztethető tevékenységet folytat, szemetel, a környezetet szennyezi, engedély nélkül tüzet rak, szabálysértést követ el, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A törvény másik bekezdése úgy fogalmaz, hogy aki a környezet elemeit terheli, illetve szennyezi, vagy más módon vét az egyéb környezetvédelmi előírások ellen, százötvenezer forintig büntethető.
A kapuvári városháza ezért arra kér mindenkit, hogy a Kis-Rába megóvása érdekében, mely minden itt élő érdeke is, a törvények és rendeletek betartásával segítsék a közterület-felügyelők munkáját.

Korábban:

Tutajszínház-akció a Rábáért (2002.07.16.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig látni politikai plakátokat

A parlamenti választások után három hónappal még mindig látni politikai hirdetéseket Csorna utcáin.… Tovább olvasom