Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Szerződést bontottak a parkgondozókkal

Csorna - Többszöri minőségi kifogás miatt szerződést bontott a belvárosi parkok gondozójával a csornai önkormányzat. Jelenleg közmunkások látják el a kertészek feladatait.

– Még az elmúlt év őszén írtuk ki a közbeszerzést a belvárosi parkok gondozására, melynek nyertese egy veszprémi cég lett. Ők bruttó 11,6 millió forintos ajánlattal nyerték el a tendert – mondta el lapunknak Turi György csornai polgármester. A cég idén januárban kezdte meg a munkát, ám a polgármester szerint tevékenységét szinte nap mint nap kritikák érték.

– Én is több alkalommal voltam terepbejáráson a panaszok nyomán és úgy vélem, a parkgondozó cég munkáját jogosan illették kritikákkal – mondta a polgármester. Kijelentette, a Smaragd kertészet vezetőjével többször is tárgyaltak a hibák kijavítása végett, ám a tárgyalásokat a kertészet vezetője rendre zaklatásnak vette.

A jobbító szándék ellenére, a ˝zaklatásokat˝ megelégelve aztán a cég május elején levonult a területről és részéről befejezettnek tekintette
a csornai munkát.

Hunyadi-iskolások a Szent István téri parkban. A zöldterületek gondozására tett kifogásokat ˝zaklatásnak˝ vette a szerződött cég.
Hunyadi-iskolások a Szent István téri parkban. A zöldterületek gondozására tett kifogásokat ˝zaklatásnak˝ vette a szerződött cég.

Az önkormányzat – jó szándékát bizonyítandó – az év eleji számlákat kifizette a cégnek, ám a két utolsó havi, 2,4 milliós számlák ellenértékét már nem utalta a városháza.

– Az elhúzódó pereket elkerülve, többszöri egyeztetés után végül közös megegyezéssel felbontottuk a szerződést úgy, hogy a kért több mint kétmillióval szemben csak 1,4 millió forintot fizettünk ki a cégnek – mondta Turi György. Hozzátette: nem akartak hosszas pereskedést, hiszen a jogi procedúra végéig a belvárosi parkok gondozása elmaradt volna, és a per végéig nem lehet új szerződést kötni.

Mivel az év végéig szóló következő szerződés értéke nem haladja meg a nyolcmillió forintot, az önkormányzat nem közbeszerzéssel, hanem meg-
hívásos pályázat útján választja ki a következő szolgáltatót.

Az újabb vállalkozó munkába állásáig a városháza közmunkásai gondozzák a csornai belváros parkjait.

Olvasóink írták

 • 4. jozefsopron 2009. június 01. 11:04
  „<moderálva off>”
 • 3. sziszifusz 2009. május 30. 20:23
  „Maghívják?”
 • 2. Jazz8 2009. május 30. 13:21
  „Szerintem is a régi volt a jó!”
 • 1. Goldman 2009. május 30. 07:17
  „Szokásos: drágább a leves mint a hús? Miért nem volt jó a régi parkgondozó? Az legalább becsülettel végezte a munkáját és ráadásul helyi volt....megint az észt osztották....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénzek buszokra, óvodákra

Rábaköz - A Rábaköz kistérségei és három települése is nyert az Önkormányzati Minisztérium… Tovább olvasom