Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szeretem Bogyoszlót – képeslapok a világból

˝Szeretem Bogyoszlót˝ címmel a helybeli Póczik Zoltán idén nyáron indított akciót. Képeslapokat várt olyanoktól, akik kötődnek a településhez.

Szépen gyűlnek a képeslapok az ország és a világ minden tájáról a ˝Szeretem Bogyoszlót˝ akcióra. A felhívást 2009 nyarán tette közzé Póczik Zoltán. Lényege, hogy érkezzenek képeslapok azoktól az emberektől, akik valahogy kötődnek Bogyoszlóhoz. Eddig harmincöt üdvözlőlap érkezett.

A kezdeményezéshez csatlakozók gyakran mellékelnek egy-egy kedves levelet is a képeslapok mellé, de érkeztek régi fotók is, mondta el a portálunknak Póczik Zoltán, az ötletgazda. Sokan idézik fel gyermekkori élményeiket néhány sorban, vagy akár hosszabb levélben is. De vannak olyanok is, akik soha nem jártak Bogyoszlón, de megismerkedtek a falu néptáncos hagyományaival, gazdag népművészetével, és ezáltal egy kicsit szívükbe fogadták ezt a rábaközi kistelepülést.

Több képeslap érkezett olyan feladóktól, akik a második világháború után telepesként kerültek el szülőfalujukból Sopron környékére, vagy éppen a politikai helyzet miatt kényszerültek új hazát választani, vagy életük párját külföldön találták meg. Leveleikből az derül ki, hogy soha nem feledik szülőfalujukat. Érkeztek képeslapok Japánból, Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Angliából.

– Arra szeretnék biztatni minden kedves bogyoszlóit és mindenkit, aki tudomást szerez az akcióról, hogy szóljon rokonainak, ismerőseinek, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hogy a várhatóan tavasszal megrendezendő kiállítás minél gazdagabb és szebb legyen – jegyezte meg Póczik Zoltán.

Ahova a lapokat, leveleket várják: 9324 Bogyoszló, József Attila utca 11. Az akciónak honlapja is van: www.szeretembogyoszlot.sokoldal.hu címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Céghálót hoznak létre

A Kapuvári Ipari Park Kft. koordinálná azokat a feladatokat, melyeket a város saját tulajdonú… Tovább olvasom