Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Szeresd az egészséget!

Sikeres előadást tartott egy budapesti rendezvényen a csornai Zsemlye Sándorné. A klinikai fogászati higiénikusként tevékenykedő hölgy egyebek mellett a régióban végzett prevenciós munkáról osztotta meg gondolatait hallgatóságával.
Zsemlye Sándorné a helyes fogmosási technikát mutatja be a páciensnek.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fogorvosi Tagozata a IV. Magyar Fogorvosnapok keretében megrendezte a dentálhigiénikusok szimpóziumát is. A budapesti rendezvényen a klinikai fogászati higiénikusok – köztük a csornai Zsemlye Sándorné – is lehetőséget kaptak előadások tartására.

„ Az, hogy részt vehettem és előadást tarthattam ezen a rangos budapesti rendezvényen, újabb lendületet ad a tevékenységemhez. Ez ugyanúgy biztatás, mint Bárczi Gusztáv orvos-gyógypedagógus gondolatai: - Szeresd az egészséget, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Prizd szüleid egészségét, mert a múlthoz épül fel a jelen és a jövő.

– Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy ezen a szimpóziumon dr. Gerle János, a MOK Fogorvosi Tagozata elnökének felkérésére beszélhettem az öt éve tartó szájhigiénikusi munkámról, a szájhigiéniai minicentrum működéséről – mondta Zsemlyéné. – Ezen az országos rendezvényen videofilm segítségével mutattam be, milyen szájhigiéniai prevenciós tevékenységet végzünk a régiónkban.
Zsemlye Sándorné szerint előadásának pozitív visszhangja volt.

Különösen azt fogadták örömmel az országos szervezet vezetői, hogy vidéken is hatékony munka folyik ezen a téren. Az előadás fogadtatása nyomán arról is megbizonyosodhatott, hogy az elmúlt öt évben jó úton járt. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a szájhigiéné és a preventív gondolkodás fejlesztése terén bőven van tennivaló. Ezért is fogadta jó szívvel, hogy a további munkájához felajánlotta segítségét dr. Szőke Judit, a fővárosi prevenciós bizottság elnöke és dr. Rigó Orsolya, az egyik fogkrémgyártó cég főkoordinátora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa comeniusosai Csornán

A Comenius-programban részt vevő észt, finn, lengyel, német, spanyol, szlovén, olasz és magyar… Tovább olvasom