Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Szépül a Hunyadi-gimnázium

A Hunyadi-gimnáziumban elkezdődött a több mint 260 millió forint értékű rekonstrukció.
 Január 10-én kezdődött el Csornán a Hunyadi János Gimnázium felújítása és elsősorban azokban az épületrészekben dolgoznak a kivitelezők, ahol nem akadályozzák a tanítást.

– Olyan tetemes a tennivaló, hogy azt a nyári szünet idején nem lehet elvégezni – mondta Kovács Istvánné igazgató. – Ezért a kivitelezővel megbeszéltük, hogy mely területeken láthatnak munkához. Mostanra az úgynevezett új épületrészben szétbontották a konyhát, ezért a diákok és a kollégák a központi konyhán ebédelnek. Közben a Soproni út mentén a külső lift építésének előkészületeit végzik.

Azonkívül az alagsorban kiszerelték a régi kazánokat, ugyanott az egykori tantermekben eltávolítják a lambériát, a vakolatot, az elhasználódott padozatot.
Kovács Istvánné szerint még a tanév során az említett új épületben kialakítják az akadálymentes mellékhelyiséget, míg a tavaszi szünetben a tornaterem felújítását kezdik el. Ezt a munkát a tanév végéig szeretnék befejezni, hogy a nyári szünet idején a tantermekből összegyűjtött asztalokat, székeket, szekrényeket tárolni tudják. A testnevelési órákat többnyire a szabadban tartják.

– A kollégák és a diákok is megértőek, hisz a legnagyobb elővigyázatosság mellett is lehetnek apróbb kellemetlenségek, de mindannyian tudjuk, hogy ez miért van – fűzte hozzá az igazgatónő, aki azt is elmondta; azért, hogy május 27-én befejezhessék a tanévet, két szombaton és a téli szünetben három napon tanítottak, még három szombati „műszak" hátravan.

– A Kisalföld egyik korábbi számában örömmel olvastuk, hogy a vegyes középiskolák sorrendjében több szempont alapján is az első három helyezett között vagyunk. Ez elismerés az iskolának, ami a négy-öt éve kezdődött profilváltás és a megújulási program eredménye. Szeretnénk, ha a 2005/2006-os tanév kezdetén tényleg egy küllemében és belső szerkezetében is megújult középiskola várná a csornai és a városkörnyéki diákokat – nyilatkozta Kovács Istvánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Központi iskolát terveznek

Vitnyéden az egyéb fejlesztések meleltt utcákat nyitnak és központosítani szeretnék az iskolát. Tovább olvasom