Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Szeptemberben tisztújítás

A Vöröskereszt kapuvári szervezeténél az utóbbi időben csökkent a taglétszám. Ez főként a munkahelyi leépítésekkel magyarázható, ám így is közel százszázalékosra teljesítették véradási tervüket.
Takácsné Szakács Ilonától, a Vöröskereszt kapuvári területi titkárától megtudtuk: az elmúlt évben alapszervezeteik száma és taglétszámuk csökkent a városban megszűnő üzemek miatt. Emellett azonban örömmel újságolta, hogy alakultak új alapszervezetek is és jelentősen növekedett az ifjúsági tagok száma, ami a jövő szempontjából biztató. Tagjaik, önkénteseik részt vesznek rendezvényeiken, segítenek a véradások szervezésében, lebonyolításában, gyűjtési akciókban, tagtoborzásokban.
A kapuvári Vöröskeresztesek véradási tervüket az elmúlt évben a vállalatok kiesése miatt 96 százalékosra teljesítették, ennek ellenére 126 új véradó volt a területen.

A hagyományos évzáró összejövetelen 113-an részesültek többszörös véradásért kitüntetésben és az elmúlt évben 389-en vizsgáztak közúti elsősegély-nyújtási ismeretekből.

Megrendezték az általános és középiskolás korosztály részére a területi elsősegélynyújtó versenyt, melyre évről évre több csapat nevez. A megyei döntőre bejutó csapataik nagyon szép eredményt értek el. Gyűjtéseik eredményeként a területről támogatni tudták a mozgássérültek táborában részt vevőket.

Nyár óta egy mentor is dolgozik szervezetüknél, aki elsősorban a tartósan munkanélküliekkel foglalkozik: nemcsak munkahelyet próbál szerezni számukra, hanem egyéb problémák megoldásában is segítséget nyújt.

– A rászorulók részére egész évben támogatást nyújtottunk, a karácsonyi időszakban pedig kiemelt figyelmet fordítottunk rájuk. Lehetőség szerint segítettük területünkön az intézményeket, óvodákat, iskolákat és szerveztük az egészségügyi rendezvényeket – mondta Takácsné Szakács Ilona.

– Készülünk a Vöröskereszt XI. kongresszusára, alapszervezeteinknél például már megtörtént a tisztújítás. A következő közgyűlésünkön a négyéves területi tevékenységünkről számolunk be, és előkészítjük a szeptemberi területi vezetőségválasztást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83 milliós a keret

A megyei közoktatási közalapítványnak idén 83 millió forint áll rendelkezésére, hogy segítse a megye… Tovább olvasom