Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Szeptemberben kezdik a Toldi utca felújítását

Pályázati pénzből, közel százmillió forintból felújítják Csornán a Toldi utca burkolatát. A város egyik legrosszabb minőségű közterületéről van szó, időszerű a fejlesztés.

A csornai Toldi utca felújítását szinte valamennyi ciklusban ígérték a városvezetők. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően még idén szeptemberben elkezdik a munkát: 91,5 millió forintot fordít az önkormányzat erre a célra.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács juttatott 68,5 millió forintot a Toldi utcára. A többi pénzt a város költségvetéséből állják. Gyopáros Alpár alpolgármester elmondta: 2006-ban abban a körzetben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot, így személyesen is elkötelezett volt a felújítás mellett.

A nagy forgalmú Toldi utca burkolata tönkrement. A helyiek régóta várják a felújítást.
A nagy forgalmú Toldi utca burkolata tönkrement. A helyiek régóta várják a felújítást.

– Már akkoriban arról beszéltünk, hogy több ütemben tudjuk csak megvalósítani a beruházást – jegyezte meg az alpolgármester. – Egyben ugyanis túl nagy terhet jelentett volna. Az utca első szakaszát, a Jázmin és a Liget utca között 2008-ban újítottuk fel. A második ütemben a Sport és Egerfa utcák között tesszük rendbe a burkolatot. Átépítjük a Szeder utca és Egerfa utca csomópontját is. Négyágú kereszteződést alakítunk ki, a biztonsági elemekkel kiegészítve.

Az utca burkolatfelújítása mellett megtörténik a vízelvezető árkok rendbetétele is mindkét oldalon. Megcsinálják a szakemberek a kapubejárókat és a szegélyező zöldfelületek is megújulnak.

– A munkálatok szeptemberben kezdődhetnek és legkésőbb jövő nyár elejéig be kell fejezni – tájékoztatott Gyopáros Alpár.

Olvasóink írták

 • 11. sziszifusz 2010. augusztus 18. 15:56
  „De mi lesz ha országosan a fidesz nyer és az egyéni körzetekben is sok kis/politikai//gyopi -hogyan lesz eldöntve az ügyesség és rátermettség?
  Üzenet a maszop országos elnökségének-olvassák a 7-es és 10-es kommentet.Aztán bízzanak,ha már a megújulások elvették a frissességet!”
 • 10. Goldman 2010. augusztus 14. 22:47
  „7: Na, ne már! Bősárkányban kb március óta szenvednek az emberei a 2x50 méteres szakasszal. Csak azt nem értem, hogyan kaphatott ilyen munkát? ebben van a mutyi gyerekek, de jó nagy!”
 • 9. huszárkapitány 2010. augusztus 14. 21:26
  „2oo6 óta elkötelezett.?És most készül ?Nem "kampányszagú "ez az egész.Attól még díjazom a felújítást vagy csak"kátyuzás" lesz gyorsan?”
 • 8. mazsi 2010. augusztus 14. 05:12
  „nem tudom hogy a tesko -val szemben lakóknak mikor lesz járda,? mióta elkészült az áruház azóta igérgetik 100m -kellene de senki nemhajlandó lépni az ügyben,amig meg nem hal vki..”
 • 7. körkép 2010. augusztus 13. 16:14
  „Kiváncsi leszek ki lesz a kivitelező ! Talán a Bella képviselő Úr, vagy ismét a háttérből irányít majd? Elvégzi a munkát nevében valaki más?”
 • 6. sziszo73 2010. augusztus 13. 14:45
  „Goldman!!
  Teljesen igazad van!!Néha szinte félelmetes hogy hogyan száguldoznak a Szeder utcában az autósok és motorosok!!Nem tudom hogy hol vannak a rend híres őrei???Én azon csodálkozom hogy nem történt még baleset.”
 • 5. bramasol 2010. augusztus 13. 14:09
  „Nagyon jó! Tessék továbbra is jól pályázni! Hajrá Csorna!”
 • 4. turtle 2010. augusztus 13. 13:53
  „Úgy tudom nem a személyautók tették tönkre az utat, hanem a Szeder utcai telkek létrehozásakor a teherautók.”
 • 3. Goldman 2010. augusztus 13. 12:27
  „Ahogy ismerem az autósokat, de legfőképp a motorosokat nem árt fekvőrendőröket is építeni 50 méterenként. Vagy: telepíteni egy traffipaxot.”
 • 2. kukszi 2010. augusztus 13. 11:27
  „Csak valahogy kimozdította ezt a témát a Gyopáros.
  Gratula!!!
  Korábban már sokan megígérték az útfelújítást ,de nem történt semmi., de nem történt semmi!!!!!.
  Már nem is Toldi útnak nevezték az ott lakok, hanem úgy "Ígéret út"”
 • 1. hajracsorna 2010. augusztus 13. 10:39
  „Na végre! Hajrá Fidesz, csak így tovább! Egyre bizakodóbb vagyok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késedelmi pótlék nélkül veszik vissza a könyveket Csornán

Csorna - A városi könyvtár új kezdeményezést vezetett be azoknak az olvasóknak, akik késedelemmel… Tovább olvasom