Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Szentírás és irodalom

Kapuvár - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége rendezvényen Korzenszky Richárd tihanyi perjel az irodalom és a Szentírás kapcsolatáról beszélt.

Kapuváron Korzenszky Richárd tihanyi perjel Szentírás és irodalom című előadásában elmondta: a Biblia éve van, melyet a magyarországi keresztény egyházak hirdettek meg azért, hogy minél többen figyeljenek a Bibliára, a Könyvek könyvére.

Korzenszky Richárd


„Úgy kell közelítenünk a Szentíráshoz, mint más irodalmi művekhez is, keresnünk kell az üzenetét. (...) A Szentírás a hívő ember számára az Isten üzenete – hangsúlyozta Korzenszky Richárd. – A Szentírás motívumai tovább élnek a művészetekben, különösen az irodalomban. Ahhoz, hogy az irodalmat mélységeiben tudjuk érteni, feltétlenül ismernünk kell a Bibliát. A magyar irodalom kezdeténél is ott van. A Halotti beszéd a Teremtés könyve paradicsomi elbeszélésének a felidézése, vagy az Ómagyar Mária-siralom is bibliai jelenetet idéz fel. Ady Endre, Babits Mihály, Radnóti Miklós vagy éppen József Attila költészete sem értelmezhető a Biblia ismerete nélkül."

„A Szentírás életet meghatározó, s nem csak kultúrateremtő alkotás" – tette hozzá befejezésül Korzenszky Richárd.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. március 14. 10:54
    „Nagyaon helyes! E szervezetnek is illene házról -házra járva tanitani a Bibliát, akkor még növekvő számú hívekre is találnának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zöldségfélék vetésterülete nem változott

Rábaköz - A zöldségpiacon nem váltak be a tavaly nyári előrejelzések, nem lettek kiugróan magasak a… Tovább olvasom