Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Szent Gellért-díj a kiváló munkáért

A katolikus iskolák védőszentje, Szent Gellért napja alkalmával két „aranyos” kitüntetés került Csornára. Az egyiket egy aktív igazgató, a másikat egy nyugalmazott tanárnő kapta.
Dr. Pápai Lajos megyés püspök a Szent Gellért-díj arany fokozatával tüntette ki Fehér Lászlónét, a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ igazgatóját és Kovács Gyulánét, az intézmény nyugalmazott tanárát. Fehér Lászlóné az ötödik évet kezdte meg az igazgatói poszton, ám azt megelőzően is itt dolgozott.

„ Talán jól sikerült a válságmenedzselés"

– Meglepetésként ért a Szent Gellért-díj, hisz az iskolánkból elismerésre felterjesztett kolléganő kísérőjeként mentem el a Püspökvárba a Szent Gellért-napi ünnepségre. Hogy minek köszönhetem ezt a kitüntetést? Talán jól sikerült az iskola válságmenedzselése. A nehézségek elől és a kínálkozó lehetőségek mellett sohasem mentem el tétlenül. Időközben megszerveztük az óvodát, amely évről évre bővül egy-egy csoporttal, idén pedig felvállaltuk a zeneiskolát és lassan elmondhatjuk az intézményről, hogy megtelik gyerekekkel – fogalmazott Fehér Lászlóné.

Tanítványait az irodalom szeretetére tanította

Kovács Gyuláné harminckét év után abból az iskolából ment nyugdíjba, ahol egykoron kisdiákként tanult.
– Meglepetéssel és örömmel fogadtam a hírt, hogy iskolám felterjesztett a Szent Gellért-díjra – mondta Kovács Gyuláné. – Nagyon meghatott az elismerés, hiszen elváltam az intézménytől, nyugdíjba mentem. Főként magyar nyelvet és irodalmat tanítottam a felső tagozaton. Az volt a célom, hogy a tanítványaimat rávezessem az olvasás szeretetére, hogy megértsék, milyen értékes az irodalom, mennyi mindet kap általa az ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vág: Templomfelújítás hetvenöt év után

Befejeződött a vági templomnak és környékének felújítása. A hét évig tartó munka több mint… Tovább olvasom