Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szent Flórián-szobor köszönetül

A csornai tűzoltóság vezetője Szent Flórián-szobrot adományozott az általa irányított parancsnokságnak, ezzel kívánta meghálálni a tűzoltók nagy családjában eltöltött évtizedeket.
A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság pénteki, Flórián-napi ünnepi állománygyűlésén a számos vendég között ott volt Kontrát Károly országgyűlési képviselő, az előző kormány belügyminisztériumi államtitkára is. A Himnusz hangjai után Papp József polgármester, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében méltatta a tűzoltók munkáját, szakmaszeretetét, tudását. Bejelentette: jövőre egy vízszállító gépjármű beszerzését tervezik pályázati úton.

Ezután Tudós József alezredes, a tűzoltóság parancsnoka átadta az általa készíttetett és a laktanya udvarán felállított Szent Flórián-szobrot. Elmondta: régóta érlelődött benne az az érzelmektől vezérelt szándék, hogy a tűzoltók nagy családjában eltöltött harminckét eredményes évet meg kellene valamivel hálálnia, hisz neki a tűzoltóság nagyon sokat adott. Segítette szakmai előmenetelét, kiváló közösséget biztosított számára, igényt tartott munkájára és hagyta is dolgozni. Azzal a kéréssel fordult kollégáihoz, hogy a szoborra pillantva jusson eszükbe Szent Flórián szelleme. A tűzoltók védőszentjét pedig arra kérte, segítse mindennapi munkájuk kiteljesedését.

Tudós alezredes az alkotóval, Gelencsér Ferenccel leleplezte a szobrot, amit Németh László plébános áldott meg. A továbbiakban Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mondott köszöntőt és átadta a főigazgatóság katasztrófavédelmi emlékérmét Tudós Józsefnek. Az állomány nevében Rácz Imre őrnagy, parancsnokhelyettes megköszönte és átvette az új szobrot. Végezetül dicséretek, jutalmak átadására került sor és az ünnepi állománygyűlés, amelyen a Téti Fúvószenekar működött közre, a Szózattal fejeződött be.

Elismerések

A csornai tűzoltóság parancsnoka Szent Flórián-nap alkalmából Kollár Tamás őrmestert soron kívül törzsőrmesterré léptette elő. Dicséretben és jutalomban részesültek Tallér Gábor zászlós, Major Róbert főhadnagy, Takács Péter, Boda István, Kálmán Attila főtörzsőrmesterek, Pénzváltó Imre főhadnagy, Tudós Miklós főtörzsőrmester, Ladányi László zászlós, Szücs Tibor főtörzsőrmester, Kovács Zoltán zászlós és a tűzoltóságnak nyújtott erkölcsi és szakmai támogatásért Kálmán Rudolf kéményseprő-vállalkozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál bográcspartival

Csornaiak sokasága vett részt a hétvégi EU-csatlakozási fesztiválon. A helyiekkel együtt ünnepelt… Tovább olvasom