Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szent Anna földi útjelző

Szent Anna-napi, búcsúi szentmisét tartottak tegnap Szanyban, a Jézus nagyanyjának szentelt kápolnánál. Szany díszpolgára, Ács Lajos celebrálta a szentmisét.
A vasárnapi búcsúi szentmisére ismét több százan zarándokoltak el a szanyi Szent Anna-kápolnához. Évszázados hagyomány a községben, hogy a kápolnánál kérik Jézus nagyanyjának segítségét, a hívek elviszik hozzá örömüket és vigasztalásban bíznak bánatukban. Az ünnepi szentmisét az aranymisés Ács Lajos címzetes kanonok, szili plébános, Szany szülöttje, a falu díszpolgára celebrálta. A szentmisét a Mária Rádió élőben közvetítette.

Ács Lajos, Szany díszpolgára celebrálta a búcsúi szentmisét.
Ács Lajos, Szany díszpolgára celebrálta a búcsúi szentmisét.


Tóth Imre szanyi plébános köszöntőjében elmondta: az emberi élet is zarándoklat, ami tele van buktatókkal, zsákutcákkal, kereszteződésekkel. Vannak azonban útjelző táblák és vannak pihenőhelyek is. „Ilyen útjelző számunkra égi nagymamánk, Szent Anna, és ilyen pihenőhely a szanyi kápolna. Ez az a hely, ahol nem kell szégyellnünk könnyeinket, gyengeségeinket. Letehetünk mindent Szent Anna lába elé és kérhetjük az ő közbenjáró pártfogását."

Ács Lajos a szentmisét azokért ajánlotta fel, akik „az utat a Szent Anna-kápolnához kitaposták". Szentbeszédében a családok fontosságát hangsúlyozta.

– Nagyon fontos, hogy együtt legyen a család. Fontos a társadalom és az egyház szempontjából is. Az Úrjézus azt mondta, amit az Isten egybekötött, azt embert szét ne válassza. Szent Anna és Szűz Mária előtt boruljanak le a nemzetek családjai. Boruljunk le és kérjük a családok számára a békét, a harmóniát és tegyük fel a kérdést: együtt van-e a család? – fogalmazott, majd Tompa Mihály versét idézte.

– Azt írja a költő: mint oldott kéve, széthull nemzetünk. Ezért tehát szükség van a házassági kötelékre, a szeretet kötelékére, különben széthullik a család. A szentmise végén Ács Lajos aranymisés áldásában részesítette a megjelent zarándokokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaköz a Művészetek Völgyében

A Rábaköz is bemutatkozik idén a Művészetek Völgyében. Csorna és Kapuvár térsége a Csornai Többcélú… Tovább olvasom