Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Szent Anna a Kis-Rába-híd neve

Nevet kapott a felújított Kis-Rába-híd, előkészítik a helyi bölcsőde 95 milliós fejlesztési pályázatát és nem lesz újabb ingatlanadó Kapuváron. Hétfőn ülésezett a képviselő-testület.

Az idei év első képviselő-testületi ülését a városi amatőr művészeti csoportok és civil szervezetek támogatásának elszámolásáról szóló döntéssel kezdte a kapuvári testület. Az amatőrök (6 szervezet) és a civilek (27 szervezet) december végéig tettek eleget a tavalyi támogatásról szóló elszámolási kötelezettségüknek. Ez utóbbi feltétele az idei támogatások lehívásának. A városközponti rehabilitációs pályázat keretében kiosztott több mint 15 milliós civil támogatáshoz a város 2,5 milliós önrészt tesz majd hozzá.

A képviselők első körben tárgyalták a város környezetvédelmi programját, melyhez számos hozzászólás hangzott el. A képviselők a városi illegális szemét elhelyezéséről, a zajártalomról beszéltek. Utóbbi esetén felmerült, hogy a környezetvédelmi program rendezné ezt a kérdést is.

Kis-Rába-híd: A Szent Anna nevet internetes szavazás után hagyta jóvá a város.
Kis-Rába-híd: A Szent Anna nevet internetes szavazás után hagyta jóvá a város.


Az előző évi költségvetésről elhangzott, ismét hiánymentes évet zár Kapuvár. A helyi adórendeletek módosítása kapcsán nem vetnek ki újabb adót a helyi ingatlanokra.

Hámori György polgármester tájékoztatása szerint megkezdődtek az előkészületek a városi bölcsőde 95 millió forintos felújítási pályázatára, melynek keretében a kapuvári büdzsé mintegy 14,5 milliós önrészt vállalt a kibocsátott kötvény terhére.
A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ fogyatékosok napközi otthonának működésébe április elejétől Fertőd és Fertőszentmiklós is bekapcsolódik.

A képviselők elfogadták a régi rendőrségi épület ingyenes átadását, ennek kapcsán Kóczán Zoltán bizottsági elnök kijelentette, a kulturális és szociális feladatokra szánt épület állagfelmérése után lehet tervezni a felújítás költségeit.

Kóczán Zoltán képviselő tájékoztatta a plénumot a felújított Kis-Rába-híd névadási pályázatának eredményéről. Eszerint a Kisalföld honlapján (www.kisalfold.hu) indított ötletbörze végeredménye, közel háromszáz szavazattal a Szent Anna híd lett. A döntésről hamarosan tájékoztatják a közútkezelőt is. A képviselő elmondta, a továbbiakban – hasonló módon – meghirdetik a másik, 85-ös főúti Kis-Rába-híd elnevezését is.

Hozzátette, a Berg Gusztáv nevet kivették a listáról, ezzel a névvel egy később elkészülő kerékpáros-átkelőt szeretnének avatni.

Olvasóink írták

 • 13. phalm2010 2012. február 07. 19:17
  „Hmmmm...katasztrófális elnevezés! Nem hittem volna,h Szent nevű lesz!! Nagyon átestünk a ló másik oldalára...Csak támogatni tudom az előttem szóló pár embert,aki ugyanúgy kifogásolja az elnevezést!!Én költözöm:-)...de más miatt!!! Szép estét Mindenkinek!”
 • 12. nemjani 2012. február 04. 22:40
  „11.
  Pontosan ezek a viták nem vezetnek sehova. Sem itt, sem máshol. Úgyhogy én kiszállok. De nem költözök. (De polemizálni azért még szabad?! Mert komolyan nem lehet venni ezeket az időket.)”
 • 11. Ikvafalvy 2012. február 04. 21:46
  „A nev nagyon baresz!!!!! Akinek nem tetszik,el lehet koltozni!!!!!
  Talan Koczan Szoborcsoport Zoltan? NNa nne mmaaa! Vagy Kun Nemjani Belus!!!!”
 • 10. nemjani 2012. február 04. 19:29
  „9.
  Rosszul tudod. Itt sokan Sztálinra gondoltak. Meg Kun Bélára. A lájtosabbak Brezsnyevre, Gromikóra, Fidel Castróra. Biszku neve is felmerült. Az ultrák pedig Hosiminben gondolkodtak, vagy Mao Cetungban. Kimirszem nem kapott voksot, úgy tudom. Marx Károly és Engels Frigyes neve fel sem merült. Hova is jutnánk. Iszen elvégre mégiscsak olyan város ez, amilyen. (Kérdezném szerényen: Most már Csurkára is lehet voksolni?)”
 • 9. Ikvafalvy 2012. február 04. 01:09
  „Tudom,itt sokan inkabb Lenin nevet adtak volna neki!”
 • 8. nemjani 2012. február 03. 20:20
  „Akkor nosza! De egy dózer azért álljon készenlétben ! Biztos, ami biztos. A legjobb, ha egy Szent Anna márkájú. Az tud leginkább kisrábát szépiteni.”
 • 7. alekínyó 2012. február 03. 19:06
  „6.
  Hát azért javaslom...:)”
 • 6. nemjani 2012. február 02. 21:54
  „5.
  Attól legalább egyből megszépülne :-)”
 • 5. alekínyó 2012. február 02. 15:54
  „Javaslom,hogy a mellette lévő áruházat azonnal nevezzék át SZENT ANNA áruháznak!”
 • 4. enesei 2012. február 02. 11:37
  „Ilyenek vagyunk: Egyiknek semmi sem jó, a másiknak meg minden mindegy. Az isten sem tud igazságot tenni ebben.”
 • 3. janus 2012. február 02. 10:40
  „nektek semmi se jo
  bant valakit hogy ez a hid neve?
  engem nem miatam 2012is lehetet volna”
 • 2. nemjani 2012. február 01. 19:05
  „1. Végre! Elneveztetett.
  2. Fantáziadús.
  3. Hogy-hogy nem Wass Albert?
  4. Bürü a kettes-iskolánál?
  5. Bürü az Ósutca és Harmat-köz között?
  6. Vasuti hid? (Wass Albert-hid?)
  7. Fa-hid? (Fa Nándor-hid?)
  8. Iharosi hid?
  9. Viztorony 1?
  10. Viztorony 2?
  11. Meddig birjuk ezt a névtelenséget?
  12. Csak heyi szentek jönnek számitásba?

  Béláim az Úrban! Legyen minden Szentanna!”
 • 1. embertelen 2012. február 01. 18:10
  „Te jó ég, most már mindent szentnek hívunk? Nem ártana már egy kis fantázia a névadásoknál. Vajon mitől lett szent ez a híd? Nemsokára lesz majd Szent Kristóf buszmegálló, meg Szent Bendegúz mozi, stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a nyomozás egy csornai telekügyben

Bűncselekmény hiányában zárta le a nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság abban a csornai telekügyben, amelyben Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő tett feljelentést. Tovább olvasom