Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Szent Anna-napi Vigasságok: Nemcsak az elnevezés változik

Kapuvár - A kapuvári civil szervezetek összehangolják programjaikat a júliusi Anna-napi búcsúra. A rendezvénynek már hivatalos neve van, logójára pályázatot írnak ki az iskolások számára.
Csitei Gábor közművelődési és ifjúsági referens vezetésével programszervező megbeszélést tartottak a minap a kapuvári civil szervezetek és kulturális csoportok képviselői. A tárgyalás középpontjába a júliusban megtartandó Anna-napi fesztivál programjainak összehangolása volt.

Ahogy Csitei Gábor bevezetőjében elmondta, a programsorozat nevéből kihagyják a „Kapuvári napok", „Anna-napok" kifejezéseket, helyettük a „Szent Anna-napi Vigasságok Kapuvár" hivatalos néven rendezik meg a város egyik legnagyobb kulturális seregszemléjét. A háromnapos rendezvénysorozat hivatalos logójának tervezésére pályázatot írnak ki a város oktatási intézményeiben. A fesztiválon azonban nem csak a név változott meg. Csitei Gábor elmondta, vélhetően három helyszínen rendezik a programokat.

Az első – várható – helyszín a Kapuvári Sportegyesület (KSE) által használt sportpálya lenne, ahol az előzetes tervek szerint egy pénteki koncertre és a hagyományos szombati bálra kerülne sor. Amennyiben az áprilisi megbeszélés eredményre vezet, úgy az ausztriai Gálos (Gols) vállalkozói is itt mutatkoznának be (a megszüntetett Hanság Expó helyett). E két programról azonban még tartanak a tárgyalások.

A második helyszín a Gesztenye sor és környéke lesz. Itt szinte mindhárom napra zsúfolt programot terveznek a szervezők, a néptáncgálától a kézművesek utcájáig, a Hanság Big Band koncertjétől a Kajárpéci Vízirevű előadásáig széles skálán mozognak a kulturális programok. Itt rendezik a rábaközi ételspecialitások bemutatóját is. A Gesztenye sori programok összességében a Tökös Búcsú nevet viselik.

A fesztivál harmadik helyszíne a Medosz-pálya lesz, ahova az eredeti tervek szerint a helyi lóbarátok köre kétnapos programsorozatot tervez versenyekkel, különböző bemutatókkal fűszerezve. A Szent Anna-napi Vigasságok programjaiban a sport- és egyéb rendezvények mellett könnyű- és komolyzenei koncertek is várhatók.

Olvasóink írták

  • 2. Vuki 2008. március 27. 13:11
    „Akár egyet is értek veled, de nem ártana a kritika mellé esetleg ötleteket is adni. Pl ide, hátha ők is olvassák.”
  • 1. antistar 2008. március 26. 16:52
    „Mi ez a handa-banda megint?! Felháborító, hogy a kapuváriakat állandóan hülyének nézik ! Lehet, hogy a neve más lesz, lehet, hogy tesznek hozzá három új programot, de az elmúlt években ugyanezek a helyszínek és ugyanezek a programok voltak!! Nagyon megerőltető programszervező megbeszélés lehetett, ahol kemény munkával ugyanazt találták ki, mint eddig!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenként tárgyalnak az elsősök helyéről

Kapuvár - Első tanévének vége felé jó tapasztalatokról számolhatott be a Kapuvári Térségi Iskola… Tovább olvasom