Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szeméttornyok a város határában

Kapuvár határában lassan állandósulnak az illegálisan lerakott szeméthegyek. A városháza már keresi a megoldást.
Kapuvár határában lassan állandósulnak az illegálisan lerakott szeméthegyek. A Szabadság utca vége és az úgynevezett „ÉDÁSZ- kapcsolóház" környéke az egyik „legnépszerűbb " lerakóhely. A városháza a következő években kiépítendő hulladékudvaroktól reméli a megoldást.

– Szemétügyben két „fájó pontja" van a városnak, a Szabadság utca vége és az úgynevezett „ÉDÁSZ-kapcsolóház" a város északi szélén – kezdte Biró Péter polgármester. Ezekkel az illegális szemétlerakókkal évek óta nem tudnak mit kezdeni. Az elmúlt években a város saját költségén, alkalmanként félmillió forintért (Kisalföld, 2005. október 3.), többször elszállíttatta a szemetet, de általában rövid időn belül „feltöltik" az illegális lerakókat. Biró Péter szerint a leglehetetlenebb időpontokban hordják ezekre a helyszínekre a lomot, éjjelente több jármű is megfordul a szeméthegyek mellett. A polgármester hozzátette: a hulladék túlnyomó részét a Nyugatról behozott háztartási gépek és bútorok alkotják, de sűrűn előfordul háztartási szemét, valamint kidobott akkumulátor is, pedig ez utóbbit a szeméttelepen átveszik.

Tettenérés hiányában

– A lakosok fejében kellene rendet tenni, mert napjainkra a városkörnyéki erdősávok is áldozatul esnek a szemetelőknek – mondta a polgármester. Úgy véli, a városiaknak nehéz hozzászokniuk ahhoz, hogy a szemét elszállításáért napjainkban fizetni kell. Hiába szabályozzák a hulladék lerakását, sajnos az illegális szemetelők ellen nehéz hatóságilag fellépni, hiszen általában tettenérés kell a büntetés kiszabásához. A polgármester szerint azonban ehhez több közterület-felügyelőre és mezőőrre lenne szükség. Információnk szerint a polgármesteri hivatal munkatársai találtak azonosítható szemeteszsákot a városban – a hivatal intézkedése nyomán a tulajdonos elszállította azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kotta és rím a lélek hangjain

Gülch Csaba kollégánk és Dinnyés József daltulajdonos verses-zenés estjén csaknem megtelt a faluház… Tovább olvasom