Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Szemetelés szelektíven és ingyen

Várhatóan néhány nap múlva Beleden szelektíven és ingyenesen gyűjthetik a hulladékot a helybeliek az e célra kialakított telepen.
A tervek szerint október elején Beleden, a Vörösmarty utcában megnyílik az a telep, ahol lehetőség lesz a szelektív hulladékgyűjtésre. Az előkészületek befejeződtek, már a gyűjtőkonténerek is a helyükön állnak. A falu ezzel szeretne közelíteni az európai uniós követelményekhez.

Négy illegális szemétlerakó volt a községben. Hármat megszüntettek, egyet pedig törmeléklerakóként hasznosítanak. Beleden az úgynevezett téglagyári gödrök szinte vonzották a szemetelőket. Ám a szelektív gyűjtés lehetősége talán segít e problémán.

Pályázati pénz segítségével és saját erő igénybevételével – ez volt a nagyobb összeg – mintegy nyolcmillió forint értékben sikerült megvalósítani elképzelésüket. Szalay József polgármester elmondta, a szervezett szemétszállítás a jövőben is folytatódik, a telepre az a hulladék kerül, ami nem rakható kukába. A telepen két 28 köbméteres és négy darab öt köbméteres konténert helyeztek el, s ezeket a Rekultív kft.
szállítja el.

Beleden folyamatban van a mai követelményeknek megfelelő piactér és egy parkoló kialakítása is. Ez a munka a napokban fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzletház Csornán

Új bevásárlóközpont épül Csornán, a Vilmos parkban. A benne kialakított üzletek várhatóan jövő év… Tovább olvasom