Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Szemétdíj: a községházán fizetik

Dohognak a babótiak meg az osliak. A Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. ez idáig negyedévente házhoz jött a szemétszállítás díjáért, most meg a községházákon lesz a díjbeszedés.
Babóton és Osliban a Rekultív kft. eddig negyedévente házhoz jött a szemétszállítás díjáért. A díjbeszedők többnyire hétvégén keresték fel ügyfeleiket, s ha akkor sem találtak otthon senkit, csekket hagytak a befizetéshez. Nemrégiben viszont Babóton a kábeltévében, Osliban a buszmegállóban kiplakátolva olvashatták a lakosok, hogy a polgármesteri hivatalban lehet ezentúl leróni a szemétdíjakat.
Molnár János, Babót polgármestere elmondta, a Rekultív kft.-nek ők csak helyet biztosítanak a díjszedéshez, nem a polgármesteri hivatalra tartozik a dolog.
A Rekultív kft. ügyvezető igazgatója, Ágota Zsolt érdeklődésünkre elmondta: a szemétszállítás díjköteles szolgáltatás. Pk a lakosoknak szerettek volna kényelmesebb befizetési lehetőséget biztosítani azzal, hogy a polgármesteri hivatalokban szedik be a pénzt. Aki ezt nem tudja megtenni, ahhoz továbbra is házhoz mennek, vagy csekket dobnak a postaládákba. Így a díjbeszedőknek sem kell többször visszajárni a házakhoz. Egyébként a csekkes befizetésre is tettek már kísérletet, de sajnos olyan nagy a nem fizetők aránya (átlagosan 15 százalék), hogy még mindig kifizetődőbb, ha díjbeszedőket alkalmaznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárhat a kapuvári Rába

Bizonytalanság és aggodalom uralja a Rába rt. kapuvári gyárát. A 231 ott dolgozó az üzem bezárásától… Tovább olvasom