Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Személyiségi jogokat sértett a képviselő

A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerős ítéletével mondta ki: Maurer János, a csornai önkormányzat képviselője megsértette Áder János országgyűlési képviselő személyiségi jogait.
A csornai képviselő-testület 2003. szeptember 18-i ülésén szó volt a laktanyában építendő bérlakásokról is. A témához kapcsolódóan Maurer János, a Vidékért Egyesület képviselője azt firtatta, miként vásárolhatták meg annak idején az ingatlant jelenlegi tulajdonosai. Visszásságokról, ingatlanspekulációról beszélt és többször emlegette az „akkori Országgyűlés akkori elnökét" is. Áder János, a körzet országgyűlési képviselője – aki a laktanya eladásakor az Országgyűlés elnöke volt – pert indított a csornai képviselő ellen. Az eljárás jogerős ítélettel kedden ért véget.

Az ítélőtábla kimondta: az alperes megsértette dr. Áder János becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy a felperes személyét a csornai határőrlaktanya értékesítése tekintetében „spekulációval, átjátszással és umbuldával" hozta összefüggésbe.
Az ítélőtábla kötelezte Maurer Jánost, hogy a képviselő-testület ülésén ismertesse az ítélet jogsértést megállapító részét, hagyja abba a jogsértő magatartást, illetve eltiltotta a további jogsértéstől, valamint nem vagyoni kártérítés megfizetését is elrendelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már egy épület is elég az iskolának

Babóton SAPARD-pénzből újítanák fel a település központját. A parkosításon, valamint a művelődési… Tovább olvasom