Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szélvihar rongálta meg a temetői kápolnát

A hétvégi szélvihar nem múlt el nyomtalanul a csornai Őrangyal-temetőben sem. A ravatalozó tetőzetét bontotta meg az északi oldalon. A hibát kijavítják, de a felújítás az egész kápolnára ráférne.

Abdai Imre, a temetőt üzemeltető Jószív kft. kirendeltségvezetője elmondta: több négyzetméternyi területen szedte le a cserepet a szél. A ravatalozó beázott.

– Szerencse, hogy éppen nem volt ravatalozás a kápolnában. Ám pénteken már lesz, úgyhogy addigra mindenképpen végeznünk kell – fogalmazott Abdai Imre.

– A szakemberek már korábban is átnézték az épületet és megállapították, hogy a teljes faszerkezet elhasználódott. Jó lenne az egészet lecserélni. Persze elmondhatjuk, hogy a kápolna rekonstrukciója is időszerű lenne. Azt ugyan nem tudjuk, mikor építették, de komolyabb felújítás azóta nem történt az épületen.

 A kápolna tetőzetét a hétvégi vihar bontotta meg.
A kápolna tetőzetét a hétvégi vihar bontotta meg.

A kirendeltségvezető hozzátette: a beruházásnak pénzügyi akadályai vannak. A Jószívnél úgy vélik, az önkormányzattal összefogva lehetne megvalósítani a fejlesztést. A kápolna alatt annak idején kriptát alakítottak ki és még vannak üres koporsóhelyek.

Ott nyugszik például Élő Pál, Csorna egykori plébánosa, aki 1937-től 1945-ig szolgált az egyházközségben. Nevéhez fűződik a Jézus Szíve-templom építésének befejezése. Korában úgy jellemezték, a „szív embere és a magyar nép hű szerelmese".  
 

Olvasóink írták

 • 6. kap_ 2013. március 25. 09:50
  „Igen, már ráférne... Várható volt, hogy előbb-utóbb megrongálódik a ravatalozó..
  Én mióta az eszemet tudom, ez a ravatalozó így néz ki.. sőt, már a nagyszüleim is ilyennek ismerték.. ez legalább 80 évet jelent.. annyi idő alatt mi nem megy tönkre?! :)
  Abdai Úr, tényleg ideje lenne egy kicsit fejleszteni, nem csak kivenni azt a pénzt...”
 • 5. kultura 2013. március 24. 19:53
  „A falusi ravatalozók azért szépek mert vannak pályázatok, amiket megnyerve elvégzik a felújítást vagy az új építését.Sajnos városra nem írnak ki ilyen pályázatot.Úgy hallottam a csornai másik temetőben épül egy új komplexum.
  Én is azon a véleményen vagyok hogy a vállalkozás áldozzon a nyereségéből.”
 • 4. istipisti76 2013. március 24. 13:47
  „Majd abdai úr a nyereségéből fordít a kápolnákra :) .... vagy gyűjtést hirdet, a gyászolók között.... hiszen a temetési szolgáltatás árait felvitte. a szemétszállításról már ne is beszéljünk... csorna központjába a temetőben ezt látjuk.”
 • 3. kroly 2013. március 24. 06:57
  „szimre50803 baromság amit írsz ezt gondolom te is tudod,nem a politika hanem az emberi nemtörödömség vezetett ide.A temetkezési vállalat busás nyereséggel végzi a munkát ,amiböl néha nem ártana valamit vissza fejleszteni.A ravatalozási dij amit meg kell fizetni hova szált el abbol meglehetne renoválni.Valoban csornai ravatalozok elvesznek a falusi szépen kiépitett ravatalozok mellet.Sajnos a képviselönk sem látnak bent személyes hasznot ép ezért nem foglalkoznak a dologgal.Lépni kéne mihamarabb mert lassan nem lesz hol méltosággal el tudnánk bucsuzni szeretteinktöl vagy szeretteink tölünk.Nem kéne politizálni épiteni kéne ugy elöbre jutnánk.”
 • 2. szimre50803 2013. március 21. 20:21
  „A szocik a hibásak!”
 • 1. Gyöngyi60 2013. március 21. 14:30
  „Szégyen, hogy így néz ki a ravatalozó. Csornán egyik temetőben sincs normális. A legtöbb kis faluban szebb van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogyoszló: 3 milliós fejlesztés az egykori iskolán

Hárommillió forintból fejlesztik tovább a 2007-ben megszűnt bogyoszlói iskolát. Az intézményben… Tovább olvasom