Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szélkerék helyett szélhámos?

Kapuvár - Az elmúlt héten szélhámos járt az egyik kapuvári szálláshelyen, aki szélkerekes ügyintézőnek adta ki magát. A megnyerő férfi közel ötvenezres számlát hagyott maga után kifizetetlenül.
A környéken telepítendő szélerőműpark ügyintézőjének adta ki magát az a férfi, aki közel ötvenezer forintos kifizetetlen számlát hagyott maga után az egyik kapuvári panzióban. Szemtanúk elbeszélése alapján egy meglehetősen jól kitervelt szélhámosság nyomaira bukkantunk a rábaközi kisvárosban.

– A megnyerő modorú és elegánsan öltözött férfi a múlt hét elején érkezett hozzánk azzal a céllal, hogy néhány napra szobát bérelne, mert a környéken van dolga – mesélte lapunknak a panzió egyik alkalmazottja. A szobát minden további nélkül kiadták neki. A férfi bőbeszédűen előadta a meséjét, miszerint egy Kapuvár és Veszkény között létesítendő szélpark előmunkálatain dolgozik, a telepítést készíti elő. (Az említett környéken még mérések sincsenek, jelenleg Kapuvártól északra és Kisfalud térségében vannak tervek és mérőtornyok szélparkok létesítésére – a szerk.) A vendéglátóhely alkalmazottjai szerint a férfi minden reggel bőségesen megreggelizett, majd gyalog távozott a panzióból. Az elmondások szerint ez utólag meglehetősen gyanús volt, mert elmondása szerint autóval dolgozott a környéken. Vélhetően nem kívánta közszemlére tenni a rendszámát. Minden délben bőséges ebédet fogyasztott, majd egy jó minőségű üveg bor társaságában felment a szobájába, ahonnan csak vacsora idején került elő. Ezt szintén jó étvággyal elfogyasztva kedélyesen beszélt családjáról(?) az alkalmazottaknak, majd nyugovóra tért. Ez mindennap így ismétlődött, mígnem az elmúlt pénteken hiába várták ebédre a megnyerő modorú urat: a kulccsal és a kifizetetlen számlával távozott és azóta sem érkezett vissza.

A kapuvári rendőrség elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Lapunk megkérdezett néhány panziót a szoba elfoglalásakor követett gyakorlatról. Eszerint a vendég érkezésekor attól egy azonosításra alkalmas személyi okmányt kérnek, ami alapján kitöltik a bejelentőlapot, így a vendég adatai később is visszakereshetőek. Ettől függetlenül a Kisalföld által megkérdezett hotelek recepciósai meséltek olyan esetekről is, amikor a vendég nem volt hajlandó okmánnyal igazolni magát.

Olvasóink írták

 • 2. Imcsi 2009. január 26. 21:01
  „Hát az etikett-nek nem tudom mi köze van ehhez! Eddig azt hittem a bejelentőlap kitöltése alap! De ezek szerint néhány helyen ez nem szükséges! Innen viszont könnyen távozik valaki az adatai hátrahagyása nélkül!”
 • 1. Kapuvári 2009. január 23. 17:01
  „Ez kész...
  Nagy mértékben hibás a panzió recepciósa és tulajdonosa, mert nem igazoltatta a vendéget okmányokkal! Ha az azonosításra sor került volna, akkor ez nem következett volna be!
  Nem sajnálom a panziót!!!! Megérdemelte!

  Lehet a Vendég OBAMA is, ha nem igazolja magát, akkor zárt ajtókat talál! Ez az etikett, formaiság, amit nem lehet megkerülni, nem igaz?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múltat is idéz a község honlapja

Bágyogszovát - A Bágyogszovátért Egyesület szerkesztésében megjelent a világhálón községük hivatalos… Tovább olvasom