Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Szélerőművek, ingatlan után érdeklődnek

Kapuvár - A spanyol nagykövet kapuvári tárgyalásain elhangzott: cégeik elsősorban a szélerőművek építésébe és az ingatlanpiacba fektetnének be a Rábaközben (is). Rafael Valle a turizmusban és az oktatásban is lát lehetőségeket az együttműködésre.
Kedden Rafael Valle spanyol nagykövet vendégeskedett a kapuvári önkormányzatnál. A vendég Hámori György polgármesterrel és Németh Csóka Gábor alpolgármesterrel megtekintette a helyi kórházat és az ipari parkot.

Rafael Valle spanyol nagykövet

A diplomata elmondta: másfél éves magyarországi „működése" során több vidéki településen is megfordult, ahol az együttműködés számos formájáról tárgyalt. A kapuvári megbeszéléseken – ahol a nagykövetség gazdasági és kereskedelmi tanácsosa is jelen volt – elhangzott: a spanyol cégek elsősorban szélerőművekbe és az ingatlanpiacba fektetnének környékünkön is.

– Spanyolország komoly tapasztalatokkal rendelkezik a turizmus terén, úgy vélem, hogy ebben nagy segítséget tudnánk nyújtani a rábaközieknek is – tette hozzá Rafael Valle. A spanyol nagykövet úgy véli, a kapuvári polgármester azon kérését, hogy a helyi és egy spanyol középiskola felvegye a kapcsolatot, nagymértékben tudnák segíteni. – Budapesten a spanyol nagykövetség keretein belül működik egy oktatási iroda is, amely megfelelő fórum arra, hogy az együttműködés ilyetén formájára megoldást találjon – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjtételekről, eladásról, bérbeadásról döntöttek

Csorna - Többek között üdülők, helyiségek bérbeadásáról, a Thököly utcai volt óvoda értékesítéséről… Tovább olvasom