Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Szélerőmű és buszpályaudvar épül

Kapuvár csatlakozik a többcélú kistérségi társuláshoz – így döntött kedden a város képviselő-testülete. Elfogadták még az ipari park kft. munkájáról szóló tájékoztatást és az uniós csatlakozás jegyében módosították rendeleteiket.
Kapuváron a képviselő-testület előtt a város határában szélerőművet építő cég képviselője elmondta: az engedélyeztetési eljárást megindították, a tervek szerint 2005 februárjában kezdik el az építkezést, a termelés pedig jövő augusztusban indulhat meg.

A Kisalföld Volán Rt. Kapuvárt is érintő tevékenységéről Pócza Mihály vezérigazgató tájékoztatta a testületet. Hámori György a Kapuvárra bejáró szárföldi általános iskolások utaztatásáról tett fel kérdést, amelyre a cégvezető ígérete szerint írásban válaszol. Kóczán Zoltán a helyi autóbusz-pályaudvar jövőjét firtatta, mire Pócza Mihály elmondta: tervezik egy új, modern épület elkészítését, a munkálatokkal elképzeléseik szerint még idén végeznek. A következő napirend a város és a Ras-Hő kft. közti kapcsolat tárgyalása lett volna, ám a cég kérésére a témát levették a napirendről és egy hónap múlva térnek rá vissza.

Horváth Gyula, a Kapuvári Ipari Park Kft. ügyvezetője a vállalkozás tavalyi munkájának részleteit ismertetve kifejtette: sikeres évet tudhatnak maguk mögött, mivel közművekkel, új úttal és több betelepülő vállalkozással is gazdagodott a park. Az idei elképzelések között a közvilágítás korszerűsítése, útépítés és pályázatok benyújtása szerepel. A beszámoló után a plénum elfogadta a kft. gazdálkodásáról szóló tájékoztatót is.

A továbbiakban a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokat tekintették át a képviselők, majd az uniós csatlakozásból eredően módosították helyi szociális rendeleteiket.
Szó esett Kapuváron a többcélú kistérségi társulás létrehozásáról is. A testület úgy határozott, hogy támogatják a társulás megalakítását a város központi szerepének hangsúlyozásával. A képviselők úgy fogalmaztak, hogy szorosabb együttműködést a közoktatás, az orvosi ellátás és a területfejlesztés területén tudnak elképzelni a környékbeli településekkel.
Döntöttek a városatyák arról is, hogy a Sedes Sapientiae ösztöndíjon keresztül évente öt középiskolást és öt felsőfokú intézményben tanuló diákot támogat az önkormányzat. A testület zárt ülésen választotta meg az európai parlamenti választáson tevékenykedő szavazatszámláló bizottság tagjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kettős szerep hatékonyabb

Papp József szocialista országgyűlési képviselő – Áder Jánosnak címezve mondandóját –… Tovább olvasom