Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szelektálni kell a feladatok között

„ Eddig sem a karrierépítés volt a célom. A karrier annak a munkának az eredménye, amit végeztem” – nyilatkozta lapunknak Papp József, az MSZP búcsúzó megyei elnöke.
Hamarosan megválik az MSZP megyei elnöki posztjától Papp József. Ám Csorna harmadszor megválasztott polgármestere – aki a tavaly áprilisi választáson pártja országos listáján parlamenti mandátumot szerzett – nem marad pártfunkció nélkül, hisz januárban ismét a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) alelnökévé választották. Igaz, tavaly júniusi nyilatkozatában még elképzelhetőnek tartotta, hogy akár a BÖK elnöke is lehet.
– Megtorpant a karrierje, vagy egyfajta tehermentesítésnek tekinthető, hogy megválik a megyei elnöki tisztségtől? – kérdeztük elsőként.
– Eddig sem a karrierépítés volt a célom – kezdte Papp József. – A karrier annak a munkának az eredménye, amit végeztem. A feladatok csökkentése pedig, a visszavonulás egyes területekről tudatosan kezdeményezett, előre megbeszélt folyamat. Van ugyanis bizonyos feladattömeg, amely mellett újabbakat nem lehet egy személyben ellátni. Másrészt az MSZP-ben sok olyan ember van, aki alkalmas a különböző posztokra és nem is lehet mindent egy kézben tartani. Vannak olyan tisztségek, amelyek pozitívan hatnak egymásra. Például az országgyűlési képviselőség és a polgármesterség együttes ellátása – bár nehéz, idő- és munkaigényes tevékenység – mindenképpen hatékonyságnövelő. De előfordulhat az is, hogy valamelyik funkció a másik kárára válhat. Ezektől az elmúlt félévben fokozatosan váltam meg, és azt hiszem, ez így helyes. Néhány polgármester kollégám is úgy döntött, mint én, és a meglévő feladatokra összpontosít, teret adva új embereknek.

– Egyes hírek szerint a pártján belül nyomás nehezedik azokra, akik több funkciót is betöltenek. Valós ez az információ?
– Nincs arról döntés az MSZP-ben, hogy milyen pozíciót vállalhatunk. Ez mindenkinek a saját elhatározása. Azonban mi, akik hasonló helyzetben vagyunk, sokat beszélgettünk erről a parlamentben és megyei elnöki körben, ha nem is mindenki, de a többség azon az állásponton volt, hogy szelektálni kell a feladatok között.

– Hogyan értékeli a megyei elnökként eltöltött időszakot?
– A számok makacs dolgok. Akár a leadott szavazatok mennyiségét, akár a megszerzett mandátumok számát tekintve a korábbi választásokhoz képest jelentősen előre lépett a Magyar Szocialista Párt a megyében. Már a parlamenti választásokon is jobb eredményt értünk el a korábbiaknál, az októberi önkormányzati választáson pedig minden összevetésben megelőztük a Fideszt. Úgy érzem, a vállalt feladataimat teljesítettem és elégedetten léphetek vissza a megyei pártelnöki posztról. Ez persze nem azt jelenti, hogy ennél nem kell tovább fejlődni, de az elnökségem idején előbbre léptünk és kívánom az utánam jövőknek, hogy legalább ennyi eredményt mondhassanak magukénak. Ám ez nem egy ember személyes sikere, hanem csapatmunka és ezért mindenkinek meg kell tenni a magáét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csornai munkaerőt kell megfizetni

A kérdezők ott voltak, a válaszadók egy része viszont nem jelent meg azon a lakossági fórumon, amit… Tovább olvasom