Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szekszárdig el és gyakran vissza

A Kapuvárról elszármazott Varga Jenőt a rábaközi városban tanárként és kézilabdaedzőként, s a Fabula együttes vezetőjeként ismerték. Most Szekszárdon az egyik biztosító értékesítési igazgatója, s az ottani kézilabdás-utánpótlás nevelője.
Varga Jenő matematika–testnevelés szakos tanárként lett Kapuváron ismertté. Tanult villanyszerelő-szakmájában talán egy hetet sem dolgozott, s mivel inkább a sporthoz érzett kedvet, először képesítés nélküli tornatanárként helyezkedett el a vitnyédi iskolában. A szombathelyi tanárképző után került Kapuvárra.

Itt testnevelőként a kézilabdával jegyezte el magát. A nyolcvanas évek elején a kapuvári férficsapat edzőjeként három évig az NB I-ben tudta tartani a csapatot. A rendszerváltás éveiben vált meg a tanári pályától, és az akkor Kapuváron induló egyik biztosítónál üzletkötő lett, majd a továbbképzések és a sok munka után a helyi iroda vezetője. Közben Szekszárdon megüresedett egy igazgatói poszt, és rövid habozás után igent mondott a távozásra.

„ Talán a Kapuváron elért szép eredmények győzték meg a Tolna megyeieket, hogy elfogadják a jelentkezésemet. Persze az eredmények elérésében munkatársaimnak is nagy szerepe volt."

S hogy a sporttal se hagyjon föl, ott is tevékeny részt vállalt a helyi utánpótlás képzésében, s a Magyar Kézilabda Amatőr Tanács alelnöki tisztét is elvállalta. Idéntől a Tolna Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.
„ A sport szeretete áthatja az egész családomat, mindkét lányom kézilabdázik, a feleségem pedig mellettem szervező a szövetségben" – igazolta a család sport iránti elkötelezettségét

„ Másik nagy szerelmem a zenélés, 20 évig a kapuvári Fabula együttes vezetőjeként, megzenésített verseket adtunk elő gyermekeknek. Nem vagyok profi zenész, de mindig tudtam, hogy kik azok, akik a hátukon elviszik szakmailag is az együttest. Ez a tulajdonság segít a munkatársak kiválasztásában is" – árult el egy szakmai titkot Varga Jenő, aki a Fabulával bejárta a Nyugat-Dunánúlt. „A biztosítónál elért eredményeim mellett a Fabula együttesre vagyok a legbüszkébb" – tette hozzá.
A nemzetközi értékesítési diplomával rendelkező Varga Jenő ma Szekszárdon ötven ember munkáját felügyeli.

„Nem szeretnék már elkerülni Szekszárdról. Itt minden feltétel adott, s szakmai karrieremben inkább a személyes fejlődésre helyezem a hangsúlyt. A kezem alól kikerülő kézilabdás lányok pedig már szerte az országban öregbítik a szekszárdi utánpótlás-nevelés jó hírét."

Varga Jenő persze nem felejti el, hogy honnan indult, hisz visszajár Kapuvárra. Ilyenkor néha egy közös fabulás zenélés is belefér a látogatásba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt.… Tovább olvasom