Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Székely himnusz Versailles-ban

A kapuvári Haydn kórus tartalmas, szereplésekben gazdag hetet töltött a fény városában, Párizsban.
Az Eiffel-torony előtt.
A kapuváriak a székely himnuszt is elénekelték a számunkra rossz hírű versailles-i a kastélyban. Buza Béla kórusvezető elmondta: meglátogatták a reimsi székesegyházat, ahol tizenkét francia királyt koronáztak meg.
A kórustagok felkeresték Euro-Disneylandet, majd a francia főváros nevezetességeivel ismerkedtek meg.
– A franciaországi kirándulás ötlete már az elmúlt években megfogalmazódott, s szerencsére ebben az évben sikerült megvalósítanunk. A karácsonyi koncertek bevételéből tudjuk fedezni a különböző kirándulásainkat, ezzel ismerve el a kórustagok munkáját – kezdte Buza Béla.

Párizsban megnézték a Szent Szív templomát, meglátogatták az operaházat, s az austerlitzi csata emlékére emelt obeliszket, valamint azt a házat, ahol Chopin meghalt.
– A Miasszonyunk-templomban énekeltünk, megcsodáltuk az épületet, úgyszintén a Louvre-t, ahol lenyűgöző volt a Milói Vénusz, a Szamothráki Niké, Leonardo da Vinci és Delacroix festményei. Az Eiffel-toronyból csodálatos kilátás nyílt Párizsra, s láttuk a Mars mezőt, Napóleon iskoláját és a sírját is – idézte fel az emlékeket a karvezető.

A versailles-i palotában az énekkarosok elénekelték a magyar és a székely himnuszt, melybe bekapcsolódtak az ott tartózkodó magyarok is. A kirándulás során új ismeretségek is szövődtek, hiszen egy Párizsban tartózkodó szlovákiai énekkarral is sikerült felvenniük a kapcsolatot. Jövőre viszont Londont szeretnék meghódítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már sármentesen Acsalagon

Acsalagon befejeződött az útépítési program, és ma már sármentesen lehet közlekedni a településen. Tovább olvasom