Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Székely betlehemes szenteste napján

Farád – Tizenharmadik éve a cserkészek és a farádi gyermekek minden december 24-én délután (idén négy órakor) egy színdarabot adnak elő a katolikus templomban – tudtuk meg Eöry Cecília hitoktatótól.
Ez évben egy közel negyvenszereplős székely betlehemessel készülnek, melynek jelenleg is folynak a próbái.

Eöry Cecília érdekességképpen megjegyezte, például a Heródes szerepét játszó Németh Martin már a negyedik gyermek ebben a szerepben.

Az ünnepi készülődés mellett már mozgalmas hónapokat tudhatnak maguk mögött a csornai és a farádi (felvételünkön) cserkészek.

Az ünnepi készülődés mellett már mozgalmas hónapokat tudhatnak maguk mögött a csornai és farádi cserkészek. A szülők segítségével nyáron több mint egymillió forintból elkészült a hanyi cserkésztanya kerítése. Az őszi vasgyűjtésből befolyt pénzből pedig nemrég Bécsbe kirándultak.

Farádról mintegy hetven gyermek és felnőtt utazott a császárvárosba, a kirándulás összes költségét a csekészcsapat vállalta magára. Az adventi várakozás ideje alatt Farád főterét is ünnepi díszbe öltöztették. A csapat hagyományos karácsonyi ünnepsége idén is december 23-án lesz. Ezúttal műszaki cikkek kerülnek majd a közös fa alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amilyen az advent, olyan a karácsony...

Szany - „Amilyen az adventem, olyan a karácsonyom is" – vallja Tóth Imre atya. A fiatal… Tovább olvasom