Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Széchenyisek találkoztak

A napokban Mórichida volt a házigazdája a Széchenyi nevét viselő iskolák megyei találkozójának. A hatodszor megrendezett találkozón a megye valamennyi, Széchenyi nevét viselő iskolája képviseltette magát, közel kétszáz gyerekkel.
Széchenyi István
Lappints Pál, a házigazda iskola igazgatójának megnyitószavai után a megyei széchenyisek történelmi vetélkedőn, leány- és fiúfociban mérték össze tudásukat, majd az akadályversenyen vetélkedtek, melynek legizgalmasabb része a Marcalon való átkelés és a kajakozás volt. Ezt követően az egyes tanodák művészeti csoportjainak műsorát kísérték nagy figyelemmel az érdeklődők.
A fiú focistáknál a gönyűi gyerekek bizonyultak a legjobbnak, a leányoknál Mórichida végzett az élen. Az akadályverseny feladatait a mosonszentmiklósi iskolások teljesítették a legügyesebben. A „ Széchenyi és kora " történelmi vetélkedőt Mosonszentmiklós csapata nyerte.
Horváth Andrásné, a nagycenki igazgató nagyon örül annak, hogy a hat évvel ezelőtti kezdeményezés tovább folytatódik, s annak is, hogy a megyében és az országban egyre több iskola veszi fel a „ legnagyobb magyar " nevét. Héczné Tóth Mária mosonszentmiklósi igazgató nagyon jónak tartja a kezdeményezést. Pk harmadik alkalommal vesznek részt a rendezvényen, véleménye szerint a találkozó fénypontját az akadályverseny jelentette.
Tóth György, a gönyűi iskola tanára szerint sok régi és új ismerőssel találkoztak a nap folyamán. Reméli, hogy jövőre újra találkoznak a megyebeli „ széchenyisek " . Robotka Csaba, a soproni Széchenyi-gimnázium tanára kiemelte: nagyon fontos, hogy a gyerekek a sport- és egyéb versenyeken túl más területen is megmutatták tudásukat. „ Belecsöppentünk egy olyan miliőbe, melyet nem lehet megmagyarázni, csak érezni kell " – tette hozzá. Hámori György kapuvári igazgató szerint sikerült megtalálniuk azokat a találkozási pontokat, amelyek közösek megye széchenyisei körében.
– Ötvöződött a névadó Széchenyi gondolatköre a lehetőségeinkkel. Úgy szerettük volna felépíteni programjainkat, hogy az ideérkező gyerekek jól érezzék magukat. A Marcalon történő kajakozás és a számukra újdonságot jelentő akadályverseny maradandó élmény lehet a résztvevőknek – mondta befejezésül Lappints Pál igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állati injekciókat loptak

Ismeretlen tettesek törtek be a rábaszentmihályi állatorvos házába, s miután befeszítették az orvos… Tovább olvasom