Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Száznegyvenmilliós húsgyári fejlesztés Kapuváron

Kapuvár - Három hétre leáll a kapuvári húsgyár vágóhídja. Az üzemszünet alatt százmilliós felújítást végeznek, melyet további negyvenmilliós követ.
Június elején három hétre leáll a Kapuvári Hús Zrt. vágóhídja. Bedecs Pál igazgató elmondta, ezen idő alatt szinte teljesen felújítják a vágóhidat és a hozzá tartozó hűtőkapacitásokat. A munkálatok értéke valamivel meghaladja a százmillió forintot.

Az igazgató hozzátette, nem az egész üzem tart „nyári szünetet", a raktárak, a darabolóüzem és a kereskedelmi tevékenység továbbra is folytatódik. – A sertésfelvásárlást sem szüneteltetjük, de a megvett állatokat bérvágásban dolgoztatjuk fel – jelentette ki Bedecs Pál.

A vágóhíd felújításának végeztével a marhacsontozóban is fejlesztések várhatók, közel negyvenmillió forint értékben.

Jelentős fejlesztés lesz a júniusi leállás alatt.
Jelentős fejlesztés lesz a júniusi leállás alatt.

– A Kisalföldben korábban többször nyilatkoztunk a késztermékgyártás beindításáról. Sajnos a finanszírozási feltételek jelenleg kialakulatlanok, ám bízunk a közelmúltban beadott pályázatunk eredményes elbírálásában, minek eredményeképpen végre megkezdhetnénk a termékgyártást is – mondta a gyárvezető.

A kapuvári üzemet tulajdonló Debrecen Hús-csoport tulajdonszerkezetében változás történt. Mint Bedecs Páltól megtudtuk, a csoport negyvenkilenc százalékát szlovák befektetők vették meg, ám a tranzakció nem érintette a kapuvári gyárat.

Olvasóink írták

 • 8. Kapuvári 2008. június 04. 21:08
  „Mindenki tudja,hogy az aragó bt. akarta tönkretenni a gyárat!ennek a cégnek résztulajdonosa leisztinger tamás,medgyesi péter,komássy ákos!Nincs több kérdés!”
 • 7. ÁMBÁR 2008. június 04. 17:08
  „A húsgyár már a demonmstráció óta a végét járta; hiába a fejlesztések, ezek mind álcák: hanyatlik a Kapuvári Hús Zrt.! Pedig lenne rá igény, de persze már a támogatók is kezdenek elállni az ajánlatuktól, mert nem látnak reményt benne... Na meg, hogy importált disznókat hoznak be feldolgozni? Na itt sűlne le a pofámról a bőr..... kegyetlen, amugy a Kapuvári uzsonnasonkát az egész országban ismerik és terjesztik, de ha tudnák, hogy nem is kapuváéri a kapuvári uzsonnasonka.... meg sem ennék! Kapuvár is 2 dolgoról híres: egy jó és egy rossz dologról, a jó: az uzsonnasonka, a rossz a kapuvári buzibár néven elhíresült ShopStop pizzéria.... nem részletezem, aki ismeri a nótát, az tudja miről van szó! Vagy kérdezzétek a hely tulajdonosát ;)”
 • 6. P. mester 2008. június 04. 00:46
  „Kapuvári!!

  te itt nem fogsz zsidózni!!!!!!!!!”
 • 5. Kapuvári 2008. június 03. 20:16
  „Azok tették tönkre a húsgyárat,akik a vagongyárat is!Kommunista elvtársakból lett kapitalista haszonlesők!leisztingerek,gyurcsányok,kókafélék!aragó bt., zsidó bt., meggyesi bt.!mocskok!”
 • 4. fuvaros 2008. június 03. 17:11
  „Befuccsolt a Ringa annakidején! Nem is csoda! A francia kamionsöfőr aki a 7o-ed évek elejék KISZ-titkárként lelépett Magyarországról azon röhögött bennünket, hogy Győrből szállitottuk át a darabolt sertés combokat,lapockákat és Kapuváron az állatorvosok engedéjével cimkézték "Kapuvári " termékként! Vitték is a állatorvosok a kicsontozott karajokat a táskában, mad meg szakadtak a portán keresztűl! A Ringát különben a vezérek és a rendészek lopták szét!Nem is véletlen törölték el a föld szinéről Győrben!”
 • 3. Munkavállaló 2008. június 03. 09:59
  „"a csoport negyvenkilenc százalékát szlovák befektetők vették meg, ám a tranzakció nem érintette a kapuvári gyárat."

  Akkor vajon honnan van a pénz a felújításra egy "veszteséget" termelő gyárnál?”
 • 2. Dolgozó 2008. június 03. 09:50
  „Az igazgató azzal poénkodik, hogy ki az a hülye, aki felújíta a gyárat, majd bezárja. A Ringa idejében is felújították, majd pár hónapjára befuccsolt. A történelem ismétli önmagát. Mindazonáltal nem szeretném, ha befuccsolna, hisz magam is innen élek.
  Nem lenne probléma, ha a gyárat hozzáértő emberek vezetnék! Igaz Pali, stb?”
 • 1. matriné 2008. június 03. 07:48
  „No csak nem, eladják e húsgyárat is? Csak az a csoda, hogy most felújítják és nem lerombolják. Persze lehet, hogy valamelyik Elvtárs-ból-lett Úr veszi meg? Szerintem vannak még amolyan Gyurcsányfélék bőven!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával vágta le saját ujját

Sobor - A 69 éves sobori Molnár Imréné szerencsésnek mondhatja magát, mert négy gyermeke közül a… Tovább olvasom