Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Százmillióval csökkent a város hiánya

Kapuvár - A képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott: tavaly százmillió forinttal csökkent a költségvetés hiánya. A kapuváriak állandó problémája a kórházi parkolás, és kisebb leépítés várható a térségi iskolában.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták az elmúlt évi költségvetés zárszámadási rendeletét. A képviselők több hozzászólásban is méltatták a tavalyi büdzsé eredményeit. Németh Csóka Gábor alpolgármester lapunknak hozzátette, kiemelendő, hogy a költségvetés hiányát százmillió forinttal tudta csökkenteni a városháza. – A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is tudtunk némi fejlesztést elérni.

– Így többek közt 23 millió forintot biztosított a büdzsé az angiológiai fejlesztésekre, területet vásároltunk az ipari parkban 32 millióért és a fürdő környékének közvilágítására is került 5 millió forint – mondta az alpolgármester. Hangsúlyozta, nagy eredmény az is, hogy az intézmények működtetésére – az állami normatíva felett – mintegy 230 millió forintot biztosított tavaly a költségvetés.

A testület előtt Varga Endréné, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője értékelte az óvoda négyéves működéséről szóló beszámolót (Kisalföld, 2008. április 14.). A képviselők meghallgatták az Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány beszámolóját, valamint tájékoztató hangzott el a városi fizetőparkolók működéséről. A megtérülési mutatókról Balka Balázs még nem tudott beszámolni, a parkolókat üzemeltető cég tulajdonosa azt azonban elmondta: a városban örök probléma a kórház környékének parkolási rendje. A napirendhez Puhl Imre képviselő hozzátette, a városháza részéről jó ötlet volt az üzemeltetés kiszervezése, a bevételek mellett a parkolók felújítása is biztosabbnak látszik. Balka Balázs egy lakossági észrevételre reagálva kijelentette, a parkolók festését június közepéig elvégzik.

A testület módosította az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló rendeletét, melyet az önkormányzat kötvénykibocsátásának körülményei indokoltak. A testület elé került a Kapuvári Térségi Iskola (KTI) létszámleépítése is.
Két tanítói és egy napközis tanítói állás szűnik meg a KTI-ben, ám Hámori György hangsúlyozta, senki nem kerül az utcára, az elbocsátottak nyugdíjba mennek. A polgármester hozzátette, a leépítés költségeire pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

A polgármester a testület támogatását kérte egy lengyelországi kisvárossal kötendő szerződés aláírásához. A Debicával kötött kontraktus uniós pályázatokhoz szükséges.

A plénum több civil szervezet és egyesület névhasználati kérelmét tárgyalta és fogadta el. A Kapuvár név használatát engedélyezték a Kapuvár Néptáncművészetéért Alapítványnak, az Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, a Kapuvár néptáncegyüttesnek és a Kapuvárért Egyesületnek.

Olvasóink írták

  • 1. alida 2008. június 16. 17:44
    „De mennyivel nőtt a hiány, a kettő dolog egymástól független.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elavult szennyvíztisztító károsítja a Rábát

Rába mente - Újabb Rába-szennyezésre hívta fel a figyelmet a szentgotthárdi Pronas környezetvédő… Tovább olvasom