Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Százmilliót ígértek a sportcsarnokhoz

Egy vállalkozói csoport százmillió forintot ajánlott fel a városi sportcsarnok építéséhez.
Kapuvár képviselő-testületének hétfői ülésén elsőként a helyi tűzoltóság elmúlt évi munkájáról hallgattak beszámolót a városatyák, majd – immár negyedszer – módosították az elmúlt évi költségvetést. A bevételi és kiadási oldal sarokszáma a legutóbbi verzió szerint így közel 3,3 milliárd forint lett.

A városatyák előterjesztést hallgattak meg a városi közoktatás minőségirányítási programjának felülvizsgálatáról, valamint rendeletet alkottak a Metrum művészetoktatási iskolában fizetendő térítési és tandíjakról.

Több hozzászólásra adott alkalmat a városképet meghatározó épületek védelméről alkotott rendelet. Eszerint a városháza által készített – ezután is nyílt – listára felkerült épületek védelmét a hivatal kiemelten kezeli. A listára többek közt magán- és középületek, szobrok és a temető egyes sírhelyei kerültek.

A kitüntető címek adományozásáról szóló rendelet módosításának egyik legfontosabb eleme, hogy a város a továbbiakban adományozhat tiszteletbeli polgár címet. Az erről szóló megyei nyilatkozatot az alpolgármester még decemberben, Pannonhalmán írta alá.
A város sportjáról több napirendi pontban is tárgyaltak. Biró Péter polgármester egy vállalkozói kör által küldött levelet olvasott fel, melyben húsz vállalkozó kezdeményezi nemzetközi normáknak is megfelelő, helyi sportcsarnok építését. Ehhez százmillió forintos hozzájárulást ajánlottak fel. A csoport levelében leírja: a beruházást a Kapuvári Sportegyesület (KSE) jelenlegi pályájának területén, mintegy háromszáznyolcvanmillió forintból hoznák tető alá. Az építkezés befejezésének határidejét 2008 júliusában határozták meg.

A képviselő-testület támogatta a kezdeményezést, s a város tulajdonában lévő területet bérbe adná a csarnok építéséhez. A testület határozott az idei sporttámogatás mértékéről is. Eszerint – hasonlóan az elmúlt évhez – idén közel tizenegymillió forintot szán az önkormányzat e célra, a labdarúgástól a tömegsportig. Határoztak arról is, hogy a helyi sportegyesület az idei támogatás terhére félmillió forintot vehet fel, rendkívüli előleg címén.

A testület elfogadta azt a javaslatot, amely pályázati pénzek beszerzését hivatott elősegíteni a városháza tetőzetének jövőbeni felújításához. A munkálatok előreláthatóan tizennyolcmillió forintba kerülnek, melyből tizenhármat a város állna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javultak a rendőrségi mutatók Kapuváron

Kevesebb ismertté vált bűncselekménnyel és jobb felderítési mutatókkal zárta az elmúlt évet a… Tovább olvasom