Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Százmilliós új bevételt vár Kapuvár

Intézkedési tervet fogadott el a kapuvári képviselő-testület költségvetésének végrehajtásához. Ettől nyolcvan-száz millió forintos bevételt várnak. Folyószámla-hitelkeretükből eddig nyolcvanhárommilliót vettek igénybe. A büdzsé jelenlegi hiánya huszonötmillió forint.
Ingatlanok eladása, intézmények átalakítása és idegenforgalmi fejlesztések – többek között ezeket tartalmazza a Kapuváron nemrégiben elfogadott intézkedési terv. A dokumentum a település idei költségvetésének teljesítését segíti, megnevezve az egyes feladatok felelőseit is.

A tervtől nyolcvan-száz millió forintos bevétel várható.
Kóczán Zoltán, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke a Kisalföldnek elmondta: a polgármester, az alpolgármester, a bizottsági vezetők és a polgármesteri hivatal szakemberei állították össze az intézkedési tervet.

– Célirányosan jelöltük meg az intézkedéseket és a felelősöket, illetve határidőket is megszabtunk. Ez egy tudatos koncepció, amelytől bevételt várunk az önkormányzat számlájára – jegyezte meg Kóczán Zoltán.
Az intézkedési tervben többek között megjelölték a családsegítő intézet és a szociális foglalkoztató átalakítását, de ingatlanértékesítéseket is.

Telkek eladók például a Cseresznye soron, az Esterházy sétányon, a Vargyas és a Táncsics utcában. Van elidegeníthető ingatlan Öntésmajorban, illetve a terv szerint kimutatás készül a belső önkormányzati telkekről, megvizsgálva értékesítésük lehetőségeit. Felülvizsgálja a város a távhőszolgáltatással kapcsolatos szerződéseit, tárgyalnak a Medosz-pálya sorsáról, illetve vizsgálják a miklósmajori határőrlaktanya önkormányzati tulajdonba vételét is. Így a város nyolcvan-száz millió forintos bevételhez juthat.

– Ha minden megvalósul, még ennél is több pénz kerülhet a számlánkra, hiszen a Táncsics utcai ingatlaneladás egyedül huszonötmilliós tétel, és öt-tíz millió forintot várunk a Cseresznye sori telekértékesítésektől, hat-nyolc milliót pedig az Esterházy Pál sétányiaktól – mondta a bizottsági elnök.

Az önkormányzatnak szüksége is van a bevételre, mert mint Kóczán Zoltán elmondta, folyószámla-hitelkeretükből már nyolcvanhárommillió forintot vettek igénybe. Igaz, a harminchárommillió forintos, nyertes „önhikis" pályázat némiképp kihúzta a települést a bajból, anélkül ugyanis komolyabb problémák is lehettek volna – a költségvetés jelenlegi hiánya huszonötmillió forint.

„ Költségvetésünk körül akadtak, akadnak gondok, ezért van szükség a tervre. Célunk a költségvetési egyensúly javítása, a gazdálkodás racionalizálása."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A máltaiak segítik a munkába állást

Az év elején alakult meg Kapuváron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alternatív Munkaerő-piaci és… Tovább olvasom