Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Százmilliós fürdőfejlesztésre készülnek

Több mint húszszázalékos látogatószám-bővülést könyvelhet el a kapuvári strand a tavalyihoz képest. A kerékpároscentrum panziója a beruházó tartozásai miatt csökkenő vendégszámmal működik.

Több mint húszszázalékos forgalomnövekedést könyvelhet el a kapuvári strand az idény közepére a tavalyi adatokhoz képest. Az üzemeltető cég ügyvezetője szerint szeptemberig foglalt minden szállás, ám a kerékpároscentrum panziója – a beruházó miatt – nem tud teljes kapacitással üzemelni.

– A júniust tekintve tavaly 4600, idén 5800 napijegyes vendégünk volt – kezdett a szezon közepi ismertetőbe Szücs Kálmán, a kapuvári strandot üzemeltető cég ügyvezetője. A napi belépőkön felül mindkét év júniusában 1100 bérletessel számolhattak a strand üzemeltetői.

– E számok alapján húsz százalékot meghaladó forgalomnövekedést számoltunk júniusban – mondta az ügyvezető. A nyári kánikula júliusi beköszöntével a napijegyesek száma közel huszonhat százalékot emelkedett a tavalyi júliushoz képest (tavaly 9300, idén 11.700). Bérletes 1300 volt.

Szücs Kálmán: Az idény elején a szabadtéri strand szépítését, a medencék évi rendes felújítását, valamint a csúszda karbantartását is elvégezték a kapuvári termál szakemberei.
Szücs Kálmán: Az idény elején a szabadtéri strand szépítését, a medencék évi rendes felújítását, valamint a csúszda karbantartását is elvégezték a kapuvári termál szakemberei.

A forgalomnövekedésnek több oka lehet az ügyvezető szerint, aki azonban hozzátette: a vendégkör a magyarokból és külföldiekből álló összetétele az időjárás függvényében az utóbbiak javára változik. – A külföldiek a viszonylag hidegebb napokon is meglátogatnak bennünket, a magyarok jobbára a kánikulai napokhoz ragaszkodnak – tette hozzá Szücs Kálmán. A külföldiek közül túlnyomó részben a csehek látogatják Kapuvárt. Az idény elején a szabadtéri strand szépítését, a medencék évi rendes felújítását, valamint a csúszda karbantartását is elvégezték a kapuvári termál szakemberei.

A város idegenforgalmának egyik sarkalatos pontja a szálláshelyek száma. A Flóra helyei szeptember végéig lekötöttek. – Egyetlen gondunk van, a kerékpároscentrum légkondicionáló berendezése nem üzemel, ezáltal a kánikulában nem lehet a szobákat kiadni, fekvésük miatt – jegyezte meg az ügyvezető. A probléma oka, hogy a fővállalkozó nem fizette ki az alvállalkozót, aki ezért nem hajlandó a rendszert bekapcsolni. Szücs Kálmán szerint ezért romlik az épület kihasználtsága.

Az ügyvezető hozzátette: idei terveikben a központi épület bővítésének előkészítése szerepel. A közel százmilliós beruházás tervei december végéig elkészülhetnek. Ennek eredményeképpen – pályázati vagy egyéb forrásokból – a jelenlegi épület pihenő- és vízfelületét bővítik a jelenlegi napozó területének terhére. A Flóra épületében tizenhét férőhelyes szállásrészt alakítottak ki, az átalakítás a végéhez közeledik, ezt követően az itt elszállásolt vendégek ˝száraz lábbal˝ mehetnek le a gyógymedencékhez.

Olvasóink írták

 • 6. Nózi 2010. augusztus 09. 17:48
  „Ez a sikeres vállalkozó átjöhetne a csornai termálba! Biztos látna benne fantáziát. Nagyobb terület, szebb medencék. Kapuváron a környezet nagyon igényesen van kialakítva, de a medencék... Mállik a festék a medence alján... Csornán kisebb hibákért már zárták be a strandot!”
 • 5. Lasik 2010. augusztus 06. 13:55
  „Hát ha csak a fedett rész jelenlegi napozóterületének a terhére lesz bővítés, az megint nem lesz nagyobb egy családi jakuzzinál. Várjuk, hogy legalább a pápai élményfürdő szintjére eljusson ez a fürdő is. Sőt a hegykői fedett rész is sokkal nagyobb a kapuvárinál. Egyébként a virágok csodálatosak.”
 • 4. miro132 2010. augusztus 06. 11:59
  „a belső férfi zuahnyzókat nem ártana felújitani. A férfi öltöző kicsi és kényelmetlen. Nincs vállfa a szekrényekben és a hajszáritó is idétlen helyen van.. lenne mit javitani”
 • 3. jani1961 2010. augusztus 06. 08:06
  „A strandunk valóba szép,köszönet érte!
  Bár a Veszkényi úti büfék előtt,elkelne egy kis talaj egyengetés.
  A higiéniai feltételek adottak.Strandolás után lelehet zuhanyozni!Nem kell magunkon az esetleges kórokozókat haza cipelni
  A fővállalkozót meg tessék jogi úton felelősségre vonni.Fővállalkozó-alvállalkozó közti huzavonák sok beruházást
  tönkre tehetnek és tesznek is.
  Kormányzati szinten kellene ezeket szabályozni.
  A pályázatoknál meg nem csak az ár ajánlatot kellenek nézni hanem azt is hogy az adott fővállalkozó .
  Képes-e egyáltalán a kivitelezésre.Felveszi a lóvét a munkát meg le passzolja egy szerencsétlen alvállalkozónak,akit persze nem fizet ki időre.
  Mért van ez így ebbe a <moderálva> országba? Törvényt rá!!!!”
 • 2. krieghofnyuszi 2010. augusztus 05. 22:01
  „Én utóljára 96-ban voltam a kapuvári strandon,előtte sokat.
  De nem volt olyan,hogy valamit össze ne szedtem volna.
  Vgy hányás,vagy hasmenés,vagy is-is,vagy kötőhártyagyulladás...
  Remélem a higiénia sokat változott.Mindenesetre a másfél éves kislányom még nem merem kivinni”
 • 1. Laza 2010. augusztus 05. 22:01
  „Gratula!
  A kapuvári strand nagyon szép és gondozott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pántlika Franciaországban

A csornai Pántlika táncegyüttes ifjúsági csoportja a közelmúltban Franciaországban vett részt egy… Tovább olvasom