Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Százmillió forintból fejleszt a Kapuvári Hőszolgáltató Kft.

A város idén ötvenhatmilliós bevétel mellett nyereséget vár az Ipari Park Kft.-től.

Kapuvár önkormányzata képviselő-testületének hétfői ülésén a helyi távfűtő cég tavalyi működéséről és idei fejlesztési terveiről számolt be.

– Az önkormányzat hároméves szolgáltatói szerződést köt a Kapuvári Hőszolgáltató Kft.-vel a városi távhő működtetésére – mondta Hámori György polgármester. A városi cég a minap elnyert egy ötvenmillió forintos pályázatot, melyhez Kapuvár ugyanilyen összeggel járul hozzá. A százmilliós beruházást a rendszer legkritikusabb problémájánál, az Ifjúság utcai kazánháznál és a távhő vezetékrendszerénél kezdik.

A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője közölte: a tavalyi év legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a főmérőket sikerült a legmodernebb rendszerekkel fejleszteni. – A mérőrendszerek telepítését egészen a lakásokig tervezzük megvalósítani, ám a kft. tavalyi működésében már az is nagy eredmények számít, hogy a helyi távhő elavult rendszerén zökkenőmentesen tudtunk szolgáltatni – mondta Pászli Tibor. Hangsúlyozta, az idei fejlesztések nyomán jövőre már könnyebb fűtési szezonra számítanak.

Pászli Tibor: A lakótelepi (Ifjúság utcai) kazánházzal kezdjük a fejlesztést.
Pászli Tibor: A lakótelepi (Ifjúság utcai) kazánházzal kezdjük a fejlesztést.


A testületi ülésen szó volt az ipari park elmúlt esztendei tevékenységéről is. Ezzel kapcsolatban Hámori György kiemelte: a tavalyi ötmilliós bevétel mellett veszteséget termelő cég az idén több mint ötvenmilliós bevételt és nyereséges működést tervez.

Új igazgató és szabadságolási rend. A testület elbírálta a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) igazgatói helyére kiírt pályázatot, melyet a Széchenyi-tagintézmény vezetője, Horváth László nyert el. Döntés született az úgynevezett igazgatási szünetről is. A kormány javaslata alapján a polgármesteri hivatalok évi két ciklust jelölnek ki a dolgozók többségének szabadságolására. Kapuváron július 18-tól augusztus 21-ig és december 23-tól január 6-ig küldik szabadságra a dolgozók jó részét, ám eközben az ügyfélszolgálat zavartalanul üzemel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballagás a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban - Galéria

Elballagtak a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium végzős diákjai pénteken. Nézze meg fotós… Tovább olvasom