Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Százhuszonötmilliós hitel fejlesztésekre

Kapuvár képviselő-testülete mintegy százharmincmillió forint fejlesztési hitel felvételéről.

Kapuvár elmúlt évi költségvetésének teljesítéséről hallgattak meg beszámolót a városatyák a hétfői képviselő-testületi ülésen. Lugosiné Kelemen Judit pénzügyi irodavezető tájékoztatása szerint a tavalyi költségvetésben közel 3,2 milliárd forint bevétel mellett, valamivel több mint hárommilliárd forintos kiadása volt a városnak. A különbözet előre finanszírozott, kötelezettséggel terhelt bevételi forrás. A további napirendi pontokban néhány közalapítvány tartott beszámolót, majd a Berg Gusztáv Szakiskola igazgatója beszélt intézményének működéséről. A városatyák beszámolót hallhattak a Kapuvári Kéz-Mű Kht. elmúlt évi tevékenységéről is.

Dr. Horváth Ferenc (MSZP) képviselő felszólalásában hangsúlyozta: az ülés napirendi pontjai közt szereplő, képviselői tiszteletdíjról szóló előterjesztés csak technikai módosítást takar, nem a díj mértékének változtatásáról van szó.

Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről több módosítást is elfogadtak a képviselők. Ezek közül említést érdemel, hogy a város tulajdonában lévő helyiségek bérlete a szerződés tízéves határideje után, egyedi elbírálás alapján meghosszabbítható. Ezzel kapcsolatban több helyi vállalkozó is levelet intézett az önkormányzathoz.

Ipari parkra, útrekonstrukcióra

A kapuvári ipari park második fejlesztési ütemének kivitelezésére és a városi úthálózat rekonstrukciójának pénzügyi fedezetére százhuszonötmillió forint fejlesztési hitelt vesz fel az önkormányzat. A hitel önrészére pályázatot nyertek a kapuváriak. A pénzügyi iroda vezetőjének tájékoztatása szerint a futamidő hét év, kétévnyi türelmi idővel. Kóczán Zoltán (Fidesz), a városfejlesztési bizottság elnöke megjegyezte: erre az elmúlt években még volt pénz a büdzsében. Boldis Géza (MSZP) hozzátette: a hitelfelvételnek jelenleg nincs alternatívája. Végül név szerinti szavazással döntöttek a pénz felvételéről. A testület közbeszerzési eljárást indít egyes városi utak és utcák felújítására. Az előzőekben elfogadott rekonstrukciós tervhez képest néhány helyen változások lesznek, többek közt elmarad a Fürdő utcai parkoló térkövezése is. Kóczán Zoltán javaslatára ajánlatot kér a testület az Ady utca felújítására is.

Egy évig vizsgálják a ház működését

A városatyák negyedik fordulóban tárgyalták volna a Rábaközi Művelődési Központ átalakítását. Hámori György (Fidesz) képviselő javaslatára végül a kht.-vá alakítást egy évvel elhalasztották, valamint a jelenlegi intézményvezető mandátumának júliusi lejárta után egy évre Nagyné Henye Zsuzsannát bízták meg a művelődési ház vezetésével. A képviselő hangsúlyozta: döntésüket az motiválta, hogy a következő egy év alatt a ház működését más vezető működése alatt is megvizsgálják, hogy ennek fényében dönthessenek a további esetleges átalakításról.

Pályázat a nagymedence felújítására

A testület jóváhagyta a strandfürdő nagymedencéjének felújítására kiírandó pályázatot is, melynek önrészét a Flóra Kft. vállalta magára. A beruházás vélhetően tizenegymillió forintot emészt fel.
Az ülés végén a képviselők döntöttek arról, hogy a Körös-torkolat árvízkárosultjainak százezer forintot utal át a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az önkormányzat fizet az újra készülő burkolatért

Nem az önkormányzatot terhelik annak az útjavításnak a költségei, amit Csornán a Szent István téren… Tovább olvasom