Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Százhúszmillió a laktanyáért?

Mennyiért adták el a csornai laktanyát? A kérdést azért tette föl Papp József polgármester, mert most az önkormányzat ezt talán ingyen megkaphatta volna.
A kormány egyik szeptemberi döntése nyomán kérdés fogalmazódott meg Papp József or szággyűlési képviselőben, Csorna polgármesterében: igaz-e, hogy 120 millióért adták el a volt határőrlaktanyát?
– A kormány a szeptember 20-i ülésén elfogadta az „Esélyt a jövőnek" vagyis a második száz napos programot – kezdte Papp József.
– Ennek tizedik pontja úgy szól, hogy a kormány az ál am tulajdonában levő használaton kívüli laktanyákat az év végéig térítésmentesen az illetékes önkormányzatok tulajdonába adja, ipari, területfejlesztési, fog lalkoztatási, szociális, ifjúsági célokra. Az biztos, hogy mi nem kaphatjuk meg térítésmentesen a volt határőrlaktanyát, mivel az már tavaly elkelt.
Azt viszont ma sem tudják a csornaiak, hogy mennyiért adták el. Ezért meg kérdezem, igaz-e, hogy 120 mil lió forintot fizettek a laktanyáért? Kérem, aki tudja, adja meg a választ a városnak. Tizennyolc hektáros területről és az épületekről van szó. Az említett összeg üres telek esetében is csak 660 forintos négyzetméterárat jelent. Ezek után azt is megkérdezem, hogy ki kótyavetyélt ebben a városban?
– Nem vagyok a volt határőr laktanyában elkezdett fejlesztések ellendrukkere – jelentette ki a polgármester.
– S ha már így alakult, a magam erejével segítem az ottani elképzelések meg valósulását. Azt azonban a kötelességemnek érzem, hogy tájékoztassam a várost arról, hogy milyen lehetőségektől estünk el. Természetesen megkerestük Tóth Lászlót, a laktanya tulajdonosainak képviselőjét is a felmerült esetleges ár kapcsán. Ő csak annyit mondott: a laktanya vételára üzleti titoknak minősül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a katolikus iskola

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolában 1992 szeptemberében csendült fel újra a… Tovább olvasom