Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Százhúsz új munkahely Csornán?

Az elmúlt húsz esztendő legnagyobb munkahelyteremtő beruházása valósulhat meg Csornán. A Kisalföld úgy tudja: a 100–120 munkatársat foglalkoztató üzem építését még az idén megkezdik a városban.


A Kisalföld információi szerint Csornára "megérkezett az első – oly régen várt – fecske". Azaz megjelent az első külsős befektető a településen. Ipari vállalkozást telepít, ami a városban hallható hírek szerint kezdetben 100–120 embernek ad majd munkát. További fejlesztés is lehetséges aztán.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő a Kisalföld információit nem kívánta kommentálni. Kedden azonban Győrben tart sajtótájékoztatót Áder János európai parlamenti képviselővel és Becsey Zsolt államtitkárral közösen.

A képviselő által küldött meghívóban az áll: Csorna rendszerváltást követő történetének legnagyobb munkahelyteremtő beruházását jelentik be.

Egyelőre azt sem tudni, magyar vagy külföldi vállalkozás van-e a háttérben.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő a Kisalföld érdeklődésére nem árult el részleteket a csornai beruházásról.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő a Kisalföld érdeklődésére nem árult el részleteket a csornai beruházásról.Információink szerint napenergiát hasznosító berendezések gyártását tervezik Csornán. Hogy pontosan hol, egyelőre szintén nem tudni. Szóba került természetesen az ipari park is mint lehetséges helyszín.

Annyi tűnik még biztosnak, hogy az üzem építését már idén megkezdi a beruházó.

Gyopáros Alpár korábban azt nyilatkozta lapunkban (Kisalföld, 2009. december 18.): "Illúzió azt gondolni, hogy tőkeerős befektetők garmadával teremtenek munkahelyeket a térségben.

Kevés ilyen hazai befektető van, s a külföldiek is inkább anyaországukban fejlesztenek.

Kitörési pont lehet a megújuló energiák hasznosítása, a termálkincs kiaknázása. Tárt karokkal fogadjuk a beruházókat, de nem sült galambként várjuk őket."

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. kukszi 2011. július 26. 15:00
  „Nem tudom honnan lehet kitalálni, hogy 2014-ben kit hol indít a FIDESZ O. GY.-i képviselő jelöltként ????
  Felelősséggel mondom, SEHONNAN !!!!Még az új körzeteket se jelölték ki, semmi más nem történt választási ügyben, csak egy tervezettet készített Áder Úr. Hol van még a törvény ???
  Én meg úgy gondolom, ha jól dolgozik sikerül Csorna térségébe munka helyeket telepíteni, akkor nagy esélye lesz ,nem csak a jelöltségre, de a választás megnyerésére is.
  Ne temessetek el, élve senkit !!!!”
 • 33. embertelen 2011. július 26. 13:38
  „32. 1120 Gyopit illetően biztos lehet abban, amit írtam, ha nem hiszi el, járjon utána! Vannak belső "outsider"-ek is.”
 • 32. 1120 2011. július 26. 12:00
  „31-nek:

  Én is tudom, hogy 100 munkahely meg 1 millió munkahely között mi a különbség...
  A 100 munkahely (illetve valamivel több) kevesebb mint egy év alatt fog létrejönni Csornán.
  Az 1 millió munkahely viszont egy 2020-ra szóló vállalás országosan.
  Az ön "szemüvegéről" meg inkább ne beszéljünk... :)
  Az azért meglep, hogy "outsider"-ként milyen jól értesült a tekintetben, hogy kit hol fog indítani a Fidesz 2014-ben! :)”
 • 31. embertelen 2011. július 25. 20:09
  „30. xenophanos-nak. Nem vagyok pesszimista, csak én tudom, hogy a 100 munkahely, meg az 1 millió munkahely között mi a különbség. Hozzászólásaiból látom, hogy Ön narancsos szemüvegen keresztül látja a világot, sőt egyenesen Gyopi imádó. 2014-ben a csökkenő létszám miatt, a fidesz nem is fogja őt indítani. Ezért a következő 2 és fél évben még imádhatja őt és lehet narancsos áloptimizmussal ünnepelni a 100 munkahelyet. Ehhez sok sikert kívánok Önnek.”
 • 30. xenophanos 2011. július 20. 10:07
  „Embertelen! Ön tud jobb megoldást? Pesszimizmusa határtalan. Ne együnk, mert úgyis éhesek leszünk? Nem kell sem Fidesz-esnek, sem MSZP-nek lenni, hogy a jót meglássuk. Itt nem tervekről, hanem tényekről beszélnek. Olvassa a mai számot!!! Álljanak média elé akár naponta, NA ÉS? A győri körforgalmat az MSZP 3- szor adta át, NA ÉS? Kész lett.”
 • 29. kukszi 2011. július 20. 09:51
  „Én meg úgy gondolom,inkább álljanak ki naponta, csak történjen valami.
  Első lépésnek ,ez nagyon jó.
  Első fecske, talán hozza a többit is.”
 • 28. embertelen 2011. július 20. 09:22
  „Sajnálom a fideszes képviselőket. 100 fős munkahely esetén tízezer alkalommal kell a sajtó elött villogniuk, míg összejön az 1 millió munkahely. Másképp megközelítve ha naponta tíz ilyen alkalom lenne, akkor is ezer nap kellene ahhoz, hogy a vállalt 1 millió munkahely összejöjjön. Innen üzenem Ádernak és Gyopárosnak, hogy csak visszafogottan ünnepeltessék magukat, különösen úgy, hogy ez a 100-120 fős munkahelyteremtés még meg sem valósult, csak elképzelés. Kíváncsi leszek milyen nagy ünneplés lesz akkor, ha ezt a megvalósuló kisüzemet átadják?
  Röhej!”
 • 27. kukszi 2011. július 20. 08:51
  „Kíváncsi lennék a "Szeretem Csornát"talán már egyesület,hogy éli meg ezt a csornai sikert ???
  Talán azért vannak csendben , mert ez számukra kudarc ???
  Vagy még mindig ,az aláírásokat gyűjtögetik/tanulókkal gyűjtetik/.
  Ha úgy függetlenek ahogy mondják, akkor a jó dolgok mellé is oda kell állni !!!

  Kórházi struktúra váltási döntés is megfogja hozni a pozitív eredményét, mert ez a döntés előre mutató és a kórház megmaradás garanciája.
  Az idő,mindent vissza igazol,csak ki kell várni.

  Őrüljünk közösen a sikernek és támogassuk a tenni akaró/tenni tudó/ embereket.”
 • 26. xenophanos 2011. július 20. 07:22
  „Végre!!!! Köszönjük szépen! Az első országgyűlési képviselő kinek nincsenek személyes sérelmei, vagy csak félre teszi, és építő munkával valóban a feladatát végzi. Ilyenkor meggyőződhet az ember az X jóhelyre kerüléséről. Egy pirospont, a "pirospontról"!”
 • 25. mazsi 2011. július 20. 07:06
  „nem értem az embereket ,nem kell előre inni a medve bőrére egyelőre még semmi nincs csak igéret!!!!!!”
 • 24. CSIRIBIRI 2011. július 19. 21:32
  „17. hajracsorna 2011.07.19. 20:20
  "" ami Kapuvárnak jó, de Csornának rossz (lásd a polgármestered(kapuvári) "aktív részvételét a Rábaköz Leader csoportban, ahol milliókat osztanak,""
  Nem ezek a "mutyis" formájú Leader csoportok , amikről a Hír-tv-és CÉLPONT adásokban és más hiradásokban lehet találkozni ?”
 • 23. horvathsanci 2011. július 19. 21:30
  „Az biztos, hogy ilyen beruházásra várt a Rábaköz már huszonegy éve. Nem egy, de minimum öt, hasonló méretű cégnek kellene már Csornán dolgoznia. Sajnos, ez nem sikerült, hogy miért, arra utaltak az előttem szólók néhány félmondattal. Gyopáros Alpárnak sikerült most az, ami előtte két évtizeden keresztül egyik elődjének sem. Legyen valaki turista, vagy balos, vagy akárki, nem őszintén szereti lakóhelyét, ha nem tud tüske nélkül örülni ennek a hírnek. Én mindenesetre nagyon drukkolok, mert ha Csorna fejlődik, az az egész térségnek a javára válik. Csak így tovább, a sok veszekedés és acsarkodás után inkább olvassunk a mostanihoz hasonló cikkeket.”
 • 22. Jarod 2011. július 19. 21:06
  „18. hajracsorna Nem a közelmúltban volt, még a II. Vh előtti időszakban, csak azért hoztam fel mert már unom mindkét fél részéről ezt a helyi/nem helyi témát.”
 • 21. CSIRIBIRI 2011. július 19. 21:02
  „Csorna történetei már hasonlítanak azRTL és Telaviv-2 -őn létező "mónyikasó" és a "josibarát" műsoraihoz.
  Mesélgetnek,igérgetnek,veszekszenek,vádaskodnak,kacérkodnak,siránkoznak,stb,csak a szekér nem halad .
  Még jó hogy a Rodolfó mester tanítmányai mindig előhúznak valamit a kalapból ,amiért a tapsot várják .
  -cset-cset-cset--------”
 • 20. Jarod 2011. július 19. 20:48
  „18. hajracsorna Nem a közelmúltban voltak képviselők, még a II. vh előtt, de azért említettem meg mert már unom ezt a helyi/nem helyi témát mindkét fél részéről.”
 • 19. hajracsorna 2011. július 19. 20:34
  „Kedves köszörűs!

  Örülök, hogy velünk örülsz! És nem örülök, hogy kelted itt a feszültséget! Ahelyett, hogy kinyögnél egy "köszönöm"-öt a csornaiak nevében. Hát lásd: én "kinyögök" egyet a nem csornaiak nevében: Köszönöm Gyopáros Alpárnak, Áder Jánosnak és Becsei Zsoltnak!

  Tisztelettel!

  egy nem csornai”
 • 18. hajracsorna 2011. július 19. 20:21
  „Jarod, és ki is volt az, akit említesz? Aki nem csornai?”
 • 17. hajracsorna 2011. július 19. 20:20
  „merzsebet!

  Már megint kelted itt a feszültséget, te, aki fideszesnek mondod magad... Áder Jánosnak köszönhető az a közel 80 munkahely, ami a laktanyában "keletkezett" (szerinted magától?).

  Ez a "miért nem Csornán jelentették be"-duma vajon minek kell? Mit törődsz te azzal, hogy hol jelentették be? Csornán lesz a beruházás oszt pont. Úgy látom, nektek "turistáknak" semmi sem drága, mindenben a bajt keresitek, még akkor is, ha egy korszakos bejelentésről van szó. Mire játszol ugyan? Csornára, vagy Kapuvárra? Mert nekem úgy tűnik, hogy nektek, "turistáknak" az a jó, ami Kapuvárnak jó, de Csornának rossz (lásd a polgármestered "aktív részvételét a Rábaköz Leader csoportban, ahol milliókat osztanak, de Csornának kevés jut, köszönjük Turi Györgynek - mielőtt bárki megvádolna, Szanyból van az infóm!).”
 • 16. Jarod 2011. július 19. 20:14
  „12. babucika3311 Igazad van, hogy voltak olyan vezetők, akik csak felvették a nagy lóvét, de ez lenne a "normális" hogy megdolgozik a pénzéért, mint sokan mások. Kívánom, hogy minél előbb befejeződjék a visszafelé mutogatás és inkább előrefelé tekintenénk. Erre a helyi/nem helyi dologra annyit mondanék, hogy Csornának hosszú-hosszú évtizedekik voltak nem helyi országgyűlési képviselője, úgyhogy nem Gyopáros Alpár az első akinek esetleg felróják, hogy nem helyi.”
 • 15. merzsebet 2011. július 19. 19:27
  „Még nem oldotta meg de nagyon drukkolok hogy sikerüljön.Sajnos a laktanyánál is maradt minden a régibe ,pedig milyen jó lett volna.Áder János biztatott bennünket.Volt itt befektető nem is egy csak el is ment a közlekedés miatt. na de ne a múlton rágódjunk bizakodjunk.Kár hogy nem Csornán jelentették be ,mindkét képviselőt mi választottuk.Nagyon bízom benne hogy ez végre sikerül.
  Egyet értek Jaroddal.
  Kukszi "gondúni gondúták "csak nem hitték.Nyugtával dicsérjük a napot.A munkájukat végzik.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött egy fiatal hölgy a 85-ösön

Villanyoszlopnak ütközött egy fiatal hölgy Kapuvár külterületén hétfőn reggel. Tovább olvasom